1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Kabil Hükümeti ABD-Taliban Barış Anlaşmasından Endişeli
Kabil Hükümeti ABD-Taliban Barış Anlaşmasından Endişeli

Kabil Hükümeti ABD-Taliban Barış Anlaşmasından Endişeli

Kabil Hükümetinin Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Sıddık Siddiki, Afganistan hükümetinin, ABD ile Taliban arasında uzlaşılan barış anlaşmasından endişeli olduğunu belirtti.

04 Eylül 2019 Çarşamba 20:27A+A-

Kabil Hükümetinin Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Sıddık Siddiki, sosyal medya hesabından, bu anlaşma taslağıyla ilgili Afganistan hükümetinin daha detaylı açıklama istediğini söyledi.

Hükümetin, anlaşmanın olası risk ve sonuçlarını analiz etmek istediğini kaydeden Siddiki, anlaşmadan doğacak tehlikenin nasıl önüne geçilebileceği üzerinde düşündüğünü aktardı. Siddiki, hükümetin, ülkede savaşı bitirecek her türlü barış sürecini desteklediğini ve herkesin kalıcı barıştan yana olduğunu hatırlattı.

Geçen hafta 9'uncu barış görüşmesini tamamlayan ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad, anlaşma metnini Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile paylaşmıştı.

Öte yandan Halilzad, Kabil'de özel bir televizyon kanalına verdiği demeçte, Taliban ile aylar süren görüşmelerin ardından bir taslak anlaşmaya varıldığını, ABD'nin ülkedeki 5 üssünü 135 gün içinde kapatarak 5 bin askerini çekeceğini açıklamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT