1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Kabataş Görüntüleri Paralel Yapının Yönlendirmesidir'
"Kabataş Görüntüleri Paralel  Yapının Yönlendirmesidir'

"Kabataş Görüntüleri Paralel Yapının Yönlendirmesidir'

Başbakan'ın Başdanışmanı Akdoğan, Kabataş'ta Gezi Parkı eylemcilerinin saldırısına uğradığını iddia eden Zehra Develioğlu'yla ilgili görüntülerin 'gerçeği değiştirmeyeceğini' söyledi, 'paralel yapının yönlendirmesi' dedi.

14 Şubat 2014 Cuma 20:29A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, İstanbul Pendik'te Ali Ulvi Bilgi Evi'nin açılışını yaptıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akdoğan görüntülerin montaj olup olmadığının henüz belirlenmediğini söyledi. 

"Bir takım fotoğraf kesitleri üzerinden yorum yapmak doğru değil. Onun öncesi nedir, sonrası nedir, yani o filmin tamamını görmeden bir fotoğraf karesi üzerinden yorum yapılamaz. Ortada bir mağdur var, bu mağdurun yaşadıkları var, anlattıkları var, adli tabipten aldığı raporlar var. Bunlar şu anda bizim için daha geçerlidir. Aksi ispat edilmiş değildir o görüntülerle. Bunlardan medet ummayı da doğru bulmuyoruz. Yani ortada bir kadına bir saldırı yapıldıysa bebeğiyle birlikte, bunun üzerinde durmak varken, anlaşılan paralel yapının yönlendirmesiyle bir takım fotoğraf kareleri üzerinden bir anlam üretilmeye çalışılıyor. Bunlar ortada duran gerçeği değiştirmez."

Akdoğan'a, Hükümet'in elinde olayla ilgili bir görüntü olup olmadığı da soruldu. Akdoğan buna, "Bizim bir görüntümüz yok. Olsa zaten çıkardı." diye cevap verdi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum