1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. John Bass: PKK'nın Elindeki Silahlar ABD Yapımı
John Bass: PKK'nın Elindeki Silahlar ABD Yapımı

John Bass: PKK'nın Elindeki Silahlar ABD Yapımı

ABD Büyükelçisi John Bass, PKK'nın elindeki silahlardan bazılarının ABD yapımı olduğunu doğruladı, "Bunlar bizim Irak güvenlik güçlerine verdiğimiz silahlardı" dedi.

07 Nisan 2016 Perşembe 12:34A+A-

Ankara'da gazetecilerle bilgilendirme toplantısında bir araya gelen ABD Büyükelçisi John Bass, John Bass, "PKK dahil bazı terörist gruplarla ilgili gelişmeleri paylaşıyoruz. Birkaç ay önce Türkiye, ABD yapımı silahlar bulunduğuna dair bizimle bir bilgi paylaştı, Biz de bunun Irak Ordusu'na verdiğimiz silahlardan olduğunu doğruladık. Bu, PKK'ya karşı meşru mücadelelerinde Türk hükümeti için çok faydalı bir bilgi oldu" dedi. 

 

'PYD'ye silah vermiyoruz'

 

Bass, bir gazetecinin "PYD konusunda bir yakınlaşma var mı, çözüm sürecinin bitişinde Suriye-PYD'nin ilgisi olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Şiddet kullanan tüm grupları reddederiz. Olayın dışındaki grupların bu şiddete verdikleri destekten endişeliyiz ve Türk hükümetinin ithamlarını dikkatle inceliyoruz. Suriye'de birlikte çalıştığımız her grupla, IŞİD'e karşı operasyonları sürdürme amacıyla birlikte çalıştığımız konusunda gayet açık olduk.

Suriyeli Arap gruplara sağladığımız her türlü desteğin tek amacı, IŞİD'e karşı operasyonlarda ilerleme kaydetmektir. Tekrardan açıklığa kavuşturmak gerekirse; ABD, PYD'yi silahlandırmıyor. YPG'ye silah ya da mühimmat sağlamıyoruz."

 

"Gülen ile bağlantılı bazı kuruluşların ABD şirketler hukukunu ihlâl ettiği ortaya çıktı"

 

Bass, Gülen cemaatinin faaliyetlerine dair Türkiye hükümetiyle istihbarat paylaşımı olup olmadığı yönündeki soruya da şu yanıtı verdi:

"Gülen'in ve cemaatinin faaliyetlerinden bahsedecek olursak, ABD'deki mevcut yada olası suç faaliyetlerine dair bilgi almaya her zaman açığız. Yakın zamanda bir kaç vaka oldu; Gülen ile bağlantılı bazı kuruluşların ABD şirketler hukukunu ihlâl ettiği ortaya çıktı. Yasadışı faaliyetlere ilişkin kanıt bulduğumuzda birbirimizle paylaşıyoruz."

Kaynak: Al Jazeera

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT