1. HABERLER

  2. HABER

  3. JİTEM'i MİT Sorguluyor!
JİTEMi MİT Sorguluyor!

JİTEM'i MİT Sorguluyor!

Dörtyol İlçesi’ndeki olayların ardından başlatılan soruşturma derinleşiyor. Gözaltına alınanlar, İçişleri Bakanlığı, MİT ve Terörle Mücadele ekipleri tarafından sorgulanıyor.

04 Ağustos 2010 Çarşamba 15:44A+A-

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde dört polisin öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan MHP'li Payas Belediye Meclis Üyesi Bestami Kılınç, ifadesinin ardından bırakıldı. Aralarında Dörtyol'a bağlı Kuzuculu Beldesi Belediye Başkanı MHP'li Yaşar Toksoy'un yeğeninin de bulunduğu toplam 12 kişi ise gözaltına alındı. Bu kişiler arasında grubu kışkırtarak emniyet binasına yönlendirdiği mobese kameralarınca da görüntülenen Uzman Çavuş Ahmet Büyük'ün olmaması dikkat çekti.

Dörtyol'daki olayların ardından İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın "Olay öyle göründüğü kadar yalın değil" açıklamasıyla birlikte soruşturma hız kazandı. Önceki gün Ankara'da Atalay, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler ve MİT Başkanı Hakan Fidan ile bir araya gelen Atalay'ın bu sözleri üzerine soruşturma üç koldan sürdürülmeye başlandı. Savcılık dört polisin öldürülmesi, saldırıdan sonra halkın tahrik edilmesi ve işyerlerinin yakılmasını ayrı ayrı araştırmayı tercih etti.

JİTEM bağlantısını özel ekip sorguladı

Polis önce Kürtlerin işyerlerine yönelik saldırılarda yağmalama yaptıkları saptanan üç kişiyi gözaltına aldı. Bu kişiler savcılık ifadelerinin ardından tutuklandılar. Saldırıda PKK'lıların aracını kullandığı ve olay öncesi jandarma istihbarat elemanlarıyla görüştüğü belirlenen MHP'li Payas Belediyesi Meclis Üyesi Bestami Kılınç ise gözaltına alınan en önemli isim oldu. Kılınç evinden alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Kılınç'ın ardından olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden 5'i daha tutuklandı. Edinilen bilgilere göre Kılınç'ı Ankara'dan gelen ve sadece Dörtyol olayları için görevlendirilen özel bir ekip sorguladı. Bu ekip içinde İçişleri Bakanlığı, MİT ve Terörle Mücadele uzmanları yer alıyor. Özel ekibin MHP'li Kılınç'a, basına yansıyan ifadelerindeki çelişkileri sorduğu öğrenildi. Gözaltılara ilişkin soru yöneltilen Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç sadece "Konuyu direkt İçişleri Bakanlığı takip ediyor. Soruşturmayı bakanlık yürütüyor" demekle yetindi.

Provokatör asker nerede?

Bu arada dün gözaltına alınanlar arasında saldırgan grubu emniyete yönlendirip "PKK'lıları bize verin" diye bağırttığı mobese kameralarınca da görüntülenen Ahmet Büyük isimli kişinin yer almaması dikkat çekti. Bu kişi polis tarafından yakalanınca önce "MİT'tenim", daha sonra uzman çavuş olduğunu söylemiş ve serbest bırakılmıştı.

FAİK HANAS/MİHRİBAN AMANOĞLU - TARAF

HABERE YORUM KAT