1. HABERLER

  2. HABER

  3. JİTEM Elemanı: Yazıcıoğlu'na Suikast Planı Vardı
JİTEM Elemanı: Yazıcıoğluna Suikast Planı Vardı

JİTEM Elemanı: Yazıcıoğlu'na Suikast Planı Vardı

Hrant Dink davası tanığı eski JİTEM elemanından çarpıcı bir iddia geldi: "BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na suikast planlanıyordu."

24 Eylül 2010 Cuma 12:43A+A-

Dink davası tanığı: JİTEM'de çalıştığım dönemde BBP lideri Yazıcıoğlu'na suikast yapılması konuşuluyordu.

Hrant Dink cinayeti davasında tanık olarak dinlenen, JİTEM'e çalıştığı ve Agos gazetesi çevresinde fotoğraflama çalışması yaptığını söyleyen Erhan Özen, yeni ifadesinde şok iddialarda bulundu. Özen, tartışmalı bir helikopter kazası sonrası hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'na suikast hazırlığı yapıldığını söyledi.

MALATYA ÖNCEDEN PLANLANDI

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Dink davasının son duruşmasında ifade veren başka bir suçtan tutuklu Erhan Özen'in Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir kez daha ifadesi alındı. Malatya'da bir olayın gerçekleştirilmesinin düşünüldüğünü, Zirve Yayınevi cinayetinin öncesinde böyle bir planın yapıldığını belirten Özen "Yayınevi ismi geçmiyordu ama Malatya'da bir olayın gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Ben Muzaffer Tekin ve diğer beraber çalıştığım kişilerden bu olayları bizzat duydum"dedi.

SUİKAST LİSTESİNDE KİMLER VARDI?

JİTEM adına çalıştığını belirten Özen, çalıştığı dönem içinde işadamı Jack Kamhi, gazeteciler Mehmet Ali Birand ile Fehmi Koru'ya suikast hazırlığı yapıldığını iddia etti. Siyasilere suikast konuşmaları için de Özen "Özellikle Yazıcıoğlu'na suikast yapılacağının adı geçiyordu" dedi

HABERE YORUM KAT