1. HABERLER

  2. HABER

  3. Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’in fotoğraf albümü(!)
Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’in fotoğraf albümü(!)

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’in fotoğraf albümü(!)

Alaattin Çakıcı’ya yakınlığıyla bilinen Ferhat Aydoğan’ın Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’le çekilmiş fotoğraflar paylaşması, Çetin’in daha önce birlikte fotoğraf çektirdiği başka kişileri hatırlattı...

18 Mart 2023 Cumartesi 13:00A+A-

Alaattin Çakıcı’nın manevi yeğeni ve “basın danışmanı” olarak bilinen Ferhat Aydoğan, Pazartesi günü (13 Mart) sosyal medya hesabından Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’e ziyaretinden fotoğraflar paylaşmış, daha sonra paylaşımını silmişti.

Ferhat Aydoğan, deprem nedeniyle Kahramanmaraş’ta kurulan Jandarma Genel Komutanlığı Mobil Harekât Merkezi’nde çekilmiş fotoğrafları “Vatanımızın yiğitlerinden jandarma teşkilatımızın Genel Komutanı Sn Arif Çetin Paşamı #Kahramanmaraş’ta ziyaret ederek 36 gündür Afet bölgelerindeki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettik” mesajıyla paylaşmıştı.

Ferhat Aydoğan’ın ziyareti, Çetin’in, adı yasadışı faaliyetlerle anılan başka kişilerle birlikte çektirdiği fotoğrafları hatırlattı.

“Yeni büyük Türkiye’mize hayırlı olsun”

Geçen ay Gürcistan’da sekiz yıl hapis cezası alan, Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk de bir zamanlar Çetin’le fotoğraflarını paylaşmıştı.

Öztürk, cinayete teşebbüsten aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının kesinleşmesi üzerine 2018’de Gürcistan’a kaçmıştı.

Mayıs 2022’de Gürcistan Batum’daki evinde 7,2 kg kokainle yakalanması üzerine tutuklanan Öztürk, 27 Şubat’ta Batum Şehir Mahkemesi tarafından sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Öztürk, Ocak 2017’de Jandarma Genel Komutanlığı’na atanmasından yedi ay kadar önce evine misafir olan Çetin’le fotoğraflarını, “Van Jandarma Asayiş Komutanı, benim ‘yaşayan Ömer Halis Demir’im’, Kor. Gen. Sayın Arif Çetin paşamı evimde misafir etmekten onur duydum” mesajıyla paylaşmıştı.

Çetin’in Jandarma Genel Komutanı olmasından sonra da “1. Jandarma genel komutanımız, Arif Çetin paşamız, yeni büyük Türkiye’mize hayırlı olsun” mesajını paylaşmıştı.

“Paşamız mağazamıza geldi şeref verdi”

Çetin’in, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı organize suç örgütleri raporunda yer alan; hakkında organize suç örgütü liderliği, haraç, yasadışı silah satışı, tarihi eser kaçakçılığı, işkence gibi suçlamalar olan Selahattin Yılmaz’la da fotoğrafları var.

Selahattin Yılmaz’ın oğlu tarafından paylaşılan, üç farklı güne ait fotoğraflardan ikisinde Yılmaz, Çetin’i makamında ziyaret ediyor.

Diğer fotoğrafı ise “Jandarma Genel Komutanımız paşamız mağazamıza geldi şeref verdi” notuyla paylaştığı görülüyor.

“Gelişen ve büyüyen Türkiye için çalışıyoruz”

Çetin’in ziyaret ettiği bir başka isim, Demir Yumruk Operasyonu kapsamında suç örgütü lideri olma suçlamasıyla yargılaması devam eden Hüseyin Eryılmaz.

Çetin, 27 Ekim 2021’de Eryılmaz’ı Hatay’daki “Eryılmazlar Metal AŞ” tesisinde ziyaret etmişti.

Basına yansıyan ziyarette Eryılmaz’ın Çetin’e söylediği “Gelişen ve büyüyen büyük Türkiye için çalışıyoruz” sözleri Sabah Gazetesi’nin haberinin başlığında yer almıştı.

Demir Yumruk Operasyonu’nda tutuklanan Eryılmaz 10 Ocak’ta tahliye edilmişti. Yargılaması sürüyor.

Cihan Ekşioğlu ile de fotoğrafı var

Sedat Peker’in “FETÖ borsası”nın kurucularından olduğunu iddia ettiği EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ekşioğlu’nun da Çetin’le fotoğrafı çıkmıştı.

Peker’in iddialarında geniş yer tutan Paramount Otel’in ilk sahibi Atilla Uras’ın kızı Victoria Yasemin Uras, babasının öldüğü gün Ekşioğlu’nun otele devlete ait bir tankla girdiğini şöyle anlatmıştı:

“Cihan Ekşioğlu, babamın vefat ettiği gün otelimize devletin tankıyla girdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin tankıyla otelimize girdi. Cihan Ekşioğlu, o ara devletin kışlalarına tadilat yapıyordu. Oteli fethetti. Ben dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey görmedim, bir devletin tankını alıyorsunuz ve o tankla yollardan gelip otele giriyorsunuz.”

Kaynak: Serbestiyet / Onur Erkan
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

6 Yorum