1. HABERLER

  2. HABER

  3. Jandarma Emretti Rektörler Yürüdü
Jandarma Emretti Rektörler Yürüdü

Jandarma Emretti Rektörler Yürüdü

Fuhuş ve casusluk çetesine yönelik soruşturma kapsamında arama yapılan Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü odasının zemininden çıkarılan 10 çuval belgenin içinden önemli ayrıntılar gün yüzüne çıkıyor.

14 Aralık 2010 Salı 06:28A+A-

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, çuvallarda, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanlığı döneminde kurduğu Cumhuriyet Çalışma Grubu'nun (CÇG) faaliyetlerini ortaya koyan belgeler de yer alıyor. CD'lerin birinde 'Devre Raporları' adlı bir dosya bulundu. Dosyanın içinde ise 'eylemler' başlığı altında 'görsel', 'yazılı', 'internet', 'akademik', 'afiş' ve 'mektup' şeklinde sıralanan alt başlıkların yer aldığı görüldü. Bu dosyalarda, CÇG tarafından yürütülen faaliyetlerin darbeye zemin oluşturma amacıyla 'ülkede irtica tehlikesi olduğunu belirten afişler hazırlanması' şeklinde direktiflerin bulunduğu belirtildi. 'Cumhuriyet mitinglerine katılın' emrinin bulunduğu belgelerde bu emir doğrultusunda hazırlanan afişlerin mitinglerde açılması istendiği yer alıyor. "Mektuplar" başlığı altında sıralanan bilgiler, 'Devre Raporları' dosyasının en çok dikkat çeken bölümü oldu. Mektuplarda rektörlere ve komutanlara "Televizyon programlarına sık sık çıkın. Burada irtica tehdidine değinin, 'ülke elden gidiyor' imajı oluşturun" direktiflerinin yer aldığı öğrenildi.

'KAOS PLANI' HAZIRLAMA TALİMATI TUĞAMİRALDEN

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen ve şok detayların yer aldığı belgelerden biri de altında Albay Çiçek'in ıslak imzası bulunan 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın talimatnamesi. İddiaya göre belgede şu an Ege Deniz Bölge komutanı olan Tuğamiral Alaettin Sevim'in ıslak imzası var. Donanma'daki gizli bölmede ele geçirilen belgeye göre, 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın hazırlanması emrini veren talimatname için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda, aralarında Ergenekon tutuklusu Çiçek'in de bulunduğu 3-4 kişilik bir komisyon kurulmuş. Donanma'daki gizli bölmelerde bulunan belgeler arasında 'Balyoz Güvenlik Harekat Planları'nın içerisinde yer alan 'Oraj' planıyla ilgili önemli detaylar da yer aldı. Akşam gazetesinin haberine göre, darbeye destek vermeyeceği düşünülen dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Cumhur Asparuk'un cezaevine konulması planlanmış.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT