1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İzmir’de Uluslararası Öğrencilerden Siyonist İsrail’e tepki
İzmir’de Uluslararası Öğrencilerden Siyonist İsrail’e tepki

İzmir’de Uluslararası Öğrencilerden Siyonist İsrail’e tepki

İzmir’deki STK’lerin organize ettiği Konak Meydanı Gazze Nöbetini 17.12.2023 Pazar günü İzmir Uluslararası Öğrenciler Derneği (İzmir UOD) tuttu.

17 Aralık 2023 Pazar 22:04A+A-

Derneğin Siyonist rejimin Gazze’deki zulmü konusunda düzenlediği basın açıklamasına (17.12.2023) katılan uluslararası öğrenciler, Gazze’deki İsrail’in iğrenç saldırısına tepki gösterdi. Konak Meydanı Yalı Camisi’nde ikindi namazı kıldıktan sonra Ümmet sorumluluğuyla hareket eden İzmirlilerin destek verdiği eylemde Siyonistlerin Gazze’ye dönük hadsizliklerini kınandı. “Allahuekber! "Katil İsrail! Filistin'den defol!", "Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz" sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklaması okunduktan sonra Filistinli Müslümanlar için dua edildi.

Basın açıklama metni:

ZALİM SİYONİST REJİME LANET OLSUN!

Siyonist rejimin Gazze’deki zulmü iki ayı aşkın bir süredir devam ediyor. Yüce Allah’a hamd olsun ki Filistin'de aynı zamanda insanlığın ve ümmetin onuru olan bir direniş de var. Bilelim ki İslâmî bir direniş varsa umut da vardır. Allah inananlarla beraberdir. Masumlar, mustazaflar ayağa kalktıkça o yenilmez zannedilen güçler, yenilecek ve perişan olacaklardır. Farklı coğrafyalarda ve dönemlerde zalimlerin bütün güçlülük, yenilmezlik ve üstünlük iddialarına karşın nasıl helak olduklarına tarih tanıklık ediyor! İnşallah Filistin topraklarında da Siyonist zulmün nasıl sona ereceğini Rabbimiz bütün insanlara ve bizlere gösterecek.

Kıymetli kardeşlerim,

Siyonist çete, işledikleri savaş suçlarına hâlâ son vermedi. Her yeri, cami, kilise, okul, pazar yeri, fırın, hastane, mülteci kampı ayrımı yapmaksızın bombardımana tutuyor. Çocuk, yaşlı, kadın, hasta, doktor, sivil ayrımı yapmaksızın insanlığı katlediyor. Gazze'de tüm dünya önünde bir katliam ve soykırım yaşanırken, İslam ümmetinin çaresizliğini ve İslam ülkelerinin yönetimlerinin büyük oranda iradesizlik ve acziyetini gözlemliyoruz. Ancak buna rağmen, Hamas'ın kararlı duruşu ve destansı direnişi bize umut veriyor. Gazzeli müminlerin sarsılmaz imanı da takdire şayan. Onlar dünyaya insanlık dersi verirken, dünya liderlerinin insanlık değerlerinden nasipsiz olduğunu gördük. Aksa Tufanı'yla birlikte hak ile batılın keskin ayrılışına, vicdan sahibi insanların çabalarına karşın, nasipsizlerin zalimin arkasında saf tuttuklarına tanık olduk.

Aziz kardeşlerim!

Siyonist devletin saldırıları gösteriyor ki İsrail laftan değil, ancak güçten anlar, kuvvetten anlar. Müslümanların gücü İsrail'i yerin dibine sokacaktır Allah'ın izniyle. Bir avuç Müslüman Gazze'de âdeta tarih yazıyor. Hâlbuki Filistin, sadece Filistinli Müslümanların koruması gereken bir yer değildir. Bu sorumluluk, sadece Arap Müslümanların görevi değildir, yaklaşık iki milyar Müslümanın vazifesidir. Müslümanlar İslâm sancağı altında toplanırlarsa İslam Birliği için çabalarlarsa davaları Allah rızası olursa Allah'ın izniyle Gazze ve genelde Filistin özgürlüğüne kavuşacaktır. Biz de burada toplandığımız gibi inşallah eninde sonunda Filistin’de de toplanacağız ve Mescid-i Aksa’da özgürce ibadet edeceğiz.

İslam dünyasının liderlerine de sesleniyoruz! Siyonist rejimden, Amerika’dan korkmayın, Allah'tan korkun. Öldürülen bebekler, kadınlar, yaşlılar için harekete geçin! Size yakışan budur!

Siyonist işgalciler! İzmir’den size sesleniyoruz! İşgal ettiğiniz Filistin topraklarından defolacaksınız. Kudüs, Müslümanlarındır, yine onların olacaktır. Siyonizm, Ortadoğu’nun kalbine saplanmış bir bıçak, insanlık için de bir virüstür. İnşallah bu virüs, Müslümanların çabalarıyla ortadan kalkacaktır. Yüce Allah’a hamdolsun ki Filistinliler direniyor. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve ümmet direniyor.

Biz İzmir’deki Müslümanlar olarak diyoruz ki zafer yüce Allah’a tevekkül eden ve O’nun yolunda mücadele edenlerin olacaktır. Yaşanan bu zulme seyirci kalmayarak buraya kadar gelen siz değerli İzmirli kardeşlerimize teşekkür ediyor ve sizleri Yüce Allah’a emanet ediyoruz.  

***

Eylemde okunan dua:

 

رَبَّنَا تَقَبَّلۡ مِنَّاۤۖ إِنَّكَ أَنتَ ٱلسَّمِیعُ ٱلۡعَلِیمُ

رَبَّنَاۤ ءَاتِنَا فِی ٱلدُّنۡیَا حَسَنَةࣰ وَفِی ٱلۡـَٔاخِرَةِ حَسَنَةࣰ وَقِنَا عَذَابَ ٱلنَّارِ

رَبَّنَاۤ أَفۡرِغۡ عَلَیۡنَا صَبۡرࣰا وَثَبِّتۡ أَقۡدَامَنَا وَٱنصُرۡنَا عَلَى ٱلۡقَوۡمِ ٱلۡكَـٰفِرِینَ

رَبَّنَاۤ ءَامَنَّا فَٱكۡتُبۡنَا مَعَ ٱلشَّـٰهِدِینَ

رَبَّنَا لَا تَجۡعَلۡنَا مَعَ ٱلۡقَوۡمِ ٱلظَّـٰلِمِینَ

 

Ey Rabbimiz!

Gazze tarihin en çirkin tecavüzüne mâruz kalırken dağınıklığımızı ve perişan hâllerimizi Sana arz ediyoruz!

Onurumuzu çiğnetme Allah’ım. Bize uyanış ve vahdet nasîb eyle ve yardımını esirgeme bizden.

Ey Mevlâmız!

Mazlûm Filistin halkının yıllardır mâruz kaldığı, Siyonizmin ve emperyalizmin dünya ile alay edercesine mübârek ve mukaddes değerleri hedef alarak mustaz’af milletler üzerinde gerçekleştirdiği hiçbir katliâmı önleyemediğimiz, sadece kınama cümleleri yetindiğimiz için bizleri affeyle!

Merhametli Rabbimiz!

İnsanlığa merhamet ve vicdân, İslam ümmetine ferâset ve iz’ân, şehitlerimize af ve bağışlanma nasîb eyle. Filistinlilerin kanı ve Kudüs’ün gözyaşı üzerinden güç ve sevinç gösterisinde bulunan Siyonistleri ve onları destekleyen Amerika’yı ve diğer emperyalistleri kahreyle!

İZMİR ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERNEĞİ

img-1212.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum