1. HABERLER

  2. HABER

  3. İzmir UOD’dan 103 Amiral Bildirisine tepki
İzmir UOD’dan 103 Amiral Bildirisine tepki

İzmir UOD’dan 103 Amiral Bildirisine tepki

İzmir Uluslar arası Öğrenci Derneği bir açıklama yaparak 103 Amiralin yayımladığı ve darbe tehdidi içeren bildiriye tepki gösterdi.

04 Nisan 2021 Pazar 17:39A+A-

İzmir Uluslar arası Öğrenci Derneği imzasıyla bir örneği sitemize gönderilen bildiri şöyle:

103 EMEKLİ AMİRALİN YAYINLADIĞI
GECE YARISI MUHTIRASINI REDDEDİYORUZ!

(04.04.2021)

 

4 Mart 2021’de günün ilk vakitlerinde 103 emekli amiral seçilmiş Cumhurbaşkanına kendilerince sopa göstermeye kalktı. Bu bir ilk değil. Günümüzden geriye doğru gidecek olursak bu görüntü 15 Temmuz’u, 27 Nisan’ı, 28 Şubat’ı, 12 Eylül’ü ve 27 Mayıs’ı hatırlatıyor. 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden çok değil 3 gün sonra 103 general ve amiralin gözaltına alındığı anımsandığında, 4 Nisan 2021 tarihinde 103 emekli amiralin ortak bildiri yayınlamış olmasının anlamı da ortaya çıkıyor. Yani Sam amcanın “bizim çocuklar” yine sahne aldı.

Gerek Paralel Yapı gerekse “Gezi ehliyle” gayrımeşru yollara sapmakta paralelleşen asker emeklilerinin siyaseti boyun eğdirme amaçlı mesajları, zamanında kendilerine verilen rütbeleri sorgulanır hale getirmektedir. Emekli amirallerin yapması gereken şey, artık yetkisiz olduklarını hatırlamak ve sosyal medya ağları üzerinden seçilmiş hükümete parmak sallama haklarının olmadığını bilmektir. “Bilmeyiz, tanımayız!” derlerse 15 Temmuz 2016’da derbe girişiminde bulunanlara haddini bildiren bu halk, onlara da hadlerini bildirir.

“Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir. Türk Milletinin bağrından çıkan şanlı bir geçmişe sahip, Ana ve Mavi Vatan'ın koruyucusu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinin Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda yetiştirilmesi elzemdir.” sözleriyle açık biçimde darbe çağrısı yapan ve istedikleri olmazsa ülkenin kaosa sürüklenmesinin tabii olacağını iddia eden bu “seçkinci” zümrenin girişimi ile 15 Temmuz 2016’da Kemalizm adına yapılan darbe girişimi arasında herhangi bir tutum farkı yoktur.

Emekli amirallere sormak lazım Yunanistan Ege ve Akdeniz’de kendine payanda devletler de bularak diş gösterirken bu bildirinin hikmeti nedir? Kıbrıs’ta Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ın hakları gasp edilir, Akdeniz’de yeraltı kaynakları Türkiye aleyhine paylaşılırken, Türkiye Suriye’de adaleti sağlamaya ve mazlumlara sahip çıkmaya çalışırken bu bildirinin hikmeti nedir?

Her darbede ve darbe teşebbüsünde olduğu gibi bu muhtıra ile de Türkiye hedef alınmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri personelini kendi özlemlerine uygun bir emir-komuta zinciri içerisinde göremedikleri için asrın dışına çıkmakla suçlayanlar, çağdışı bir söylemle ülkeyi insan hakları ve özgürlükler konusundaki kazanımlardan vazgeçmeye davet etmişlerdir.

İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği (İzmir UOD) olarak asla kabul edemeyeceğimiz şey, bazı siyasilerin darbe özlemiyle yanıp tutuşan, darbeyle ve darbecilerle platonik aşk yaşayan emekli amirallere destek vermeleridir. Hâlbuki siyasilerin yapması gereken şey şartsız bir şekilde darbelere ve darbe imalarına karşı çıkmaktır. Aksi takdirde kendi ayaklarına kurşun sıkmış olurlar. Darbecilere selam duran sahte politikacıları da bu vesileyle kınıyoruz.

Türkiye halkı olarak askeri vesayeti kırmaya başladığımız, ülkemizin büyüme ve kalkınma hamlelerinin önünün darbelerle kesilmesinin geride kaldığını düşündüğümüz son 20 yılda karşı karşıya kaldığımız en büyük darbe ve hatta dış destekli iç işgal girişimi olan 15 Temmuz’a karşı ortaya konulan onurlu tavır, tüm darbe heveslilerini düşünmeye sevk etmeli, onlara tuttukları yolun “çıkmaz yol” olduğunu netleştirmiş olmalıdır.

İzmir UOD; “Haddinizi bilin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin insan hakları ve özgürlükler konusundaki vakarlı yürüyüşü karşısında en azından suskun kalma erdemini taşıyın!” diyerek darbe heveslilerine “Yeter artık!” diyecektir.

Bilinmelidir ki 15 Temmuz’da, tanka selam durmadık, yine durmayacağız! İzmir UOD olarak muvazzaf askerleri provoke edip darbe yapmaya çağıranların hesabını vermeleri gerektiğini söylüyoruz. Bu vesileyle tüm darbeleri, darbe teşebbüslerini, darbelere ve darbecilere alkış tutan sözde demokratları bir kez daha telin ediyor, darbelerde hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömür diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyrulur.

İzmir UOD

HABERE YORUM KAT

1 Yorum