1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. İzmir Kâtip Çelebi'de Gazze'ye destek yürüyüşü
İzmir Kâtip Çelebi'de Gazze'ye destek yürüyüşü

İzmir Kâtip Çelebi'de Gazze'ye destek yürüyüşü

​​​​​​​İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğretim elemanları ve öğrencileri, açtıkları Filistin Çadırı’nın üçüncü haftasında Gazze’deki siyonist soykırımı protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

29 Mayıs 2024 Çarşamba 18:07A+A-

Tekbirlerle başlayan yürüyüş, “İKÇÜ’den Gazze’ye direnişe bin selam! Filistin’e selam, boykota devam, İslami hareket engellenemez!” vb. sloganlarla devam etti.

Üniversite öğrencileri ayrıca İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla kampüste bisiklet turu düzenledi.

Filistin nöbetine devam eden öğrenciler, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarına dikkat çekmek için bisikletlerle kampüste tur attılar.

Rektörlük binası önünde Türk ve Filistin bayraklarıyla toplanan öğrenciler, bisikletlerle kampüste tur attı.

Gazze Dayanışma Çadırı önünde konuşan öğrencilerden Mahmut Salih Koçak, Filistin'deki olayları gündemde tutmaya ve zulüm görenlerin sesi olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kampüste kurdukları çadırda 18 gündür nöbet tuttuklarını belirten Koçak, "Emperyalist güçlerin sağladığı askeri, mali ve diplomatik desteklerle uluslararası hukuku ve BM kararlarını hiçe sayarak, planlı bir soykırımı sistematik katliamlarla sürdüren bu rejimin insanlık suçları ve işgalciliği dünya tarafından sorgulanmalıdır. Filistin halkının meşru mücadelesini destekliyor ve mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz." dedi.

izmir-20240528-01.jpg

izmir-20240528-02.jpg

izmir-20240528-03.jpg

HABERE YORUM KAT