
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi: “Kampüs susmadı, vicdanlar konuştu”
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde Gazze ile dayanışma etkinliği düzenlendi.
Bugün İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde düzenlenen Gazze dayanışma etkinliği, yalnızca bir program değil; bir sesleniş, bir haykırış, bir vicdan muhasebesiydi. Sabah saatlerinde başlayan etkinliklerle birlikte üniversite kütüphanesi önü Filistin’in acısına duyarsız kalmayan öğrencilerle ve akademisyenlerle, idari personelle doldu.
10.00’da başlayan etkinlikte Siyonist işgalin gerçek yüzü, direnişin onuru ve unutulmaya direnen bir halkın hikâyesi anlatıldı. Gazze’deki duruma ek olarak Kudüs’ün sadece bir şehir değil, bir onur çizgisi olduğu vurgulanırken, Nekbe’den bugüne yaşanan zulmü belgelerle ve tanıklıklarla ortaya konuldu. Aynı saatlerde Filistinli lisans üstü öğrenci Rana Sulaiman serbest etkinliklerle yaratıcı farkındalık çalışmaları yürütürken, diğer bir Filistinli öğrenci Meryem İdris’in organize ettiği “Haniye’ye Mektuplar, Boykot Oyunu” bölümü, öğrencileri sadece düşünmeye değil, eyleme geçmeye çağırdı.
Saat 12.00’den itibaren gerçekleştirilen karpuz ikramı, karpuzun sadece bir meyve değil, Filistin’in direniş sembolü olduğunu bir kez daha hatırlattı. Eray Çakmak’ın Kur’an tilavetiyle kalpler dirilişe çağrılırken, Yasin Berkan’ın yaptığı basın açıklaması kampüsten tüm dünyaya açık bir çağrıydı: “Sessiz kalmak, zulme ortak olmaktır!”
Ardından bu Gazze etkinliğinin gerçekleştirilmesinde öncü olan Yedi Hilal öğrenci topluluğunun danışmanı Prof. Dr. Murat Kayacan Gazze’de şehit olan Gazzeliler için gıyabi cenaze namazı kıldırıp dua etti.
Katılımcılara ikramda bulunulması ve İslami marşlar dinletisinin ardından program sona erdi.
HABERE YORUM KAT