İÜ’lü Öğrenciler’den Örnek Faaliyet

İÜ’lü Öğrenciler’den Örnek Faaliyet

İÜ’lü Müslüman öğrenciler bu hafta başından itibaren İÜ Fen Edebiyat fakültesinde “Müslüman Olmak” başlıklı bir etkinlik düzenlediler.

Öğrenciler etkinliğin amacını "Yozlaştırılmış ve içi boşaltılmış bir İslami kimlik yerine, peygamberlerin temsil ettiği Müslüman kimliği ve İslami yaşam tarzını gündeme getirmek" olarak özetledi.

Hafta başından itibaren "Müslüman Olmak" başlıklı etiketlerle okulun dört bir yanı donatıldı. Perşembe günü aynı konuyla alakalı bir bildiri yayınlandı. Son olarak da "Allah'tan başkasına secde etmemek" içerikli bir bildiri tüm okul sathında dağıtıldı.

Bildirinin tam metni:

MÜSLÜMAN OLMAK

Müslüman olmak bir insanın ispatlaması gereken en büyük iddiadır. Çünkü Müslüman olmak iddiası Allah'tan başka tüm ilahları  reddedip yalnız Allah'a kul olmak demektir. Bu ise bir hayatı tümüyle değiştirmek anlamına  gelir.

İnsanlık tarihi boyunca peygamberlerin önderlik ettiği Müslümanlar, ilahlık taslayanlara karşı mücadele ettiler. Bu mücadele, izzetli ve şerefli, huzurlu ve adil bir hayat mücadelesiydi. Müslüman olarak kendini ve çevresini iyiliğe yöneltip kötülükten sakındırma mücadelesiydi.

Müslüman olmak; şeytanın oyununa gelmemek için Hz. Adem ile başlayan direniş demektir. Yasak meyvelere tevbe edip yeryüzünü helal ve temiz olanlarla imar etmektir. (Araf–23)

Müslüman olmak; helalin yerine harama, adalet yerine zulme yönelen sapkınlık ortamında Hz. Nuh gibi direnmektir. Yıllarca tek başına kalmayı göze almaktır. Faciadan habersizler alay etse de dağ başında gemi inşa  etmektir. Sapkınlık tufanında Nuh olmaktır.

Müslüman olmak; halkı parçalayıp, bir grubu güçlendirip diğerini zayıf bırakan,

(Kasas -4 ) insanları köleleştirip bunu lütuf gibi sunan (Şuara-22) öldürme ve hayatta bırakma yetkisini kendinde bulan(Bakara-49) firavunların karşısına çıkmaktır. Çağın Firavunlarının göz boyayan sihirbazlarına aldanmamaktır. Çağın firavunlarına karşı Musa olmaktır.

Müslüman olmak; Hz. Yusuf gibi, kardeşleri kuyuya atsa da onlara affedici ve adil davranmaktır. İnsanı hormonlarının emrinde bir robot olarak gören ahlaksızlık ortamında ne pahasına olursa olsun ahlakı kuşanmaktır.(Yusuf-33) Namusu ve iffeti sadece kadın için geçerli sayan zihniyete karşı durmaktır. Kuyudayken de tahttayken de değerlerini kaybetmemektir. Ahlaksızlık ortamında Yusuf olmaktır.

Müslüman olmak; Hz. İbrahim gibi Allah dışında hiçbir ilah tanımamak, (Mümtehine-4) ilahlık  iddiasında bulunan her türlü otoriteyi,  her türlü putu baltalarıyla kırmaktır.

Müslüman olmak; Hz. Meryem gibi kendini rabbine  adayıp tüm çağlarda iffetin sembolü olmaktır. (Al-i İmran 35)

Müslüman olmak; Hz. İsa gibi kula kulluğu reddedip, sapkın insanları Allah'ın kanunlarına-şeriatine korkusuzca davet etmektir.

Müslüman olmak; Hz. Muhammed (s.a.v.) gibi, cihad meydanlarında at koşturmak, bir yetimin başını okşamak, cehaletin karanlığını vahyin  nuruyla aydınlatmak

 ve ardından "O'nun ahlakı Kur'an'dı." dedirtebilmektir.

Müslüman olmak; Allah'ın elçilerini örnek almaktır.

Müslüman Öğrenciler

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir