1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “İtirazlarımızda Mantığı Sağlam Kuramazsak...”
“İtirazlarımızda Mantığı Sağlam Kuramazsak...”

“İtirazlarımızda Mantığı Sağlam Kuramazsak...”

Selahaddin E. Çakırgil yazısında, Almanya'da 1915 olaylarıyla ilgili kabûl edilen karar tasarısına yapılmakta olan itirazların zayıflığına işaret ediyor ve İstanbul'un fethiyle ilgili Türkiye'de bir takım çevrelerce dile getirilen küstah sözlere değiniyor

06 Haziran 2016 Pazartesi 12:02A+A-

Selahaddin E. Çakırgil, Almanya'da kabûl edilen karar tasarısıyla ilgili tartışmalara değiniyor ve İstanbul'un fethiyle ilgili Türkiye'de bir takım çevrelerce sarf edilen sözleri ele alıyor:

'1915-Ermeni Mes’elesi’ etrafında Almanya’nın aldığı son kararlar karşısında dile getirilen itirazlar genelde onların mantığı karşısında biraz zayıf kalıyor. Çünkü, ‘Siz önce kendi yaptığınız soykırımların hesabını veriniz.’ deniliyor. Yanlışlık burada...

Çünkü, adamlar, tarihlerinin her dönemi için olmasa bile, en azından, Adolf Hitler döneminde ve ‘holocaust’/’pogrom’ diye anılan o korkunç jenosid/soykırım uygulamalarının bedelini-hesabını verdiler-veriyorlar ve utancını en azından zâhiren hâlâ da hissettiklerini dile getiriyorlar, diplomasi planında... Çünkü, Hitler Almanyası, 6 yıllık 2. Dünya Savaşı’ndan korkunç şekilde yenik çıktı ve yahudiler de kendi mazlumiyetlerini, bütün galib devletlerin temel mes’elesi hâline getirmeyi bildi.

Ve Almanya, sadece savaş sonrasında yeni kurulan İsrail rejimine değil, Hitler döneminde zarara uğramış dünyanın başka yerlerindeki bütün yahudilere karşı da milyarlarca dolar tazminat ödedi ve hâlâ da ödemekte... Bu durumda, almanlar, ‘Biz hatalarımızı kabul ettik, bedelini ödedik; siz de itiraf edin ve bedelini ödeyin...’ dediklerinde, sizin, ‘Siz önce kendi hesabınızı verin...’ sözleriniz havada kalmaz mı?

(...)

Yazının devamı için tıklayın >>>