İtiraftan Bir Gün Sonra Yeni Katliam

İtiraftan Bir Gün Sonra Yeni Katliam

Amerikan ve NATO kuvvetlerinin 2001'de işgal ettiği Afganistan'da düzenlenen operasyonlarda sivil ölümlerin önüne geçilemiyor.

Şubat ayında 5 sivilin katledildiğini yeni itiraf eden NATO, dün yine yanlışlıkla sivilleri hedef aldı. Hava harekâtı düzenleyen NATO, 4 sivilin ölümüne yol açtı. Olaydan derin üzüntü duyduğunu açıklayan İttifak kuvvetleri, "Operasyondaki olayın sorumluluğunu üstleniyoruz." dedi.

Afganistan'da şubat ayında 5 sivili öldürdüğünü önceki gün itiraf eden NATO dün yeni bir katliama daha imza attı. Helmand vilayetindeki bir hava harekatında iki kadın, bir çocuk ve yaşlı bir adam hayatını kaybetti. Afganistan'da NATO kuvvetleri, 4 sivili daha katletti. NATO tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkenin güneyindeki Helmand vilayetinde Nehr-i Saraç bölgesinde isyancıların mevzilendiği söylenen bir eve dün hava harekatı düzenlendi. Çatışma bittikten sonra eve giren NATO ve Afgan kuvvetleri, evde iki kadın, bir çocuk ve yaşlı bir adamın cesediyle karşılaştı. Bir NATO yetkilisi, AFP muhabirinin, "Siviller hava harekatı sırasında NATO tarafından açılan ateşle mi ölmüştü?" şeklindeki sorusuna "Evet" cevabını verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir