1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. İtibar Dergisi Yayınına Son Verdi
İtibar Dergisi Yayınına Son Verdi

İtibar Dergisi Yayınına Son Verdi

Farklı kuşaklardan ve farklı yaşlardan birçok şair ve yazarı bir araya getiren, 97. sayısı ile 8. yılını tamamlayan İtibar dergisi yayınına son verdi.

30 Eylül 2019 Pazartesi 17:50A+A-

HAKSÖZ-HABER

Derginin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Tenekeci sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda İtibar dergisinin yayın hayatını noktaladıklarını söyledi.

 

Derginin kapanış haberi edebiyat çevresinde geniş yankı uyandırdı. Birçok sanatçı ve yayın organı bu vesile ile üzüntülerini dile getirdi. Böylesine önemli, toparlayıcı ve ilgiyle takip edilen bir derginin kapanmak zorunda kalması "kültürel iktidar" tartışmaları çerçevesinde iktidarın kültür sanat politikalarının sorgulanmasına da yol açtı.

Ne Dediler?

İtibar dergisinin bu kararını sitemize değerlendiren Şair-Edebiyatçı Ali Emre “İtibar; usta şair, yazar ve çizerlerin yanı sıra genç kalemlere de yer veren özellikle bizim çevremizde bir tür toplar damar görevi ifa eden bir dergiydi. Kapanacak olması çok üzücü.” dedi.

Temmuz Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz da Twitter’daki kişisel hesabından şu paylaşımı yaptı: “İbrahim bey Allah hayırlar versin. İklim sonbahar oldu. Yaprak düştü. Üzüldük. Paramız yoksa da itibarımız var diyordum ben hep. Hep de öyle kalacak. Yeni mevziler ve menzillere inşallah. İtibar bir iz bırakarak yürüdü. Allah kabul etsin.”

Dünya Dergiler Birliği ise bir açıklama yaparak üzüntüsünü şöyle dile getirdi:

“İtibar gibi kıymetli ve toparlayıcı bir derginin kapanmasından büyük bir üzüntü duymaktayız. Bu nehrin, yeni bir yatakta daha gür akacağından şüphemiz yoktur.”

HABERE YORUM KAT