1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İşte 'barışalım' dediğiniz Esed Rejimi!
İşte 'barışalım' dediğiniz Esed Rejimi!

İşte 'barışalım' dediğiniz Esed Rejimi!

Katil Esed rejiminin meclisi yaptığı açıklamada Türkiye'ye demediğini bırakmadı.

29 Kasım 2022 Salı 09:15A+A-

HAKSÖZ-HABER

Esed Rejimi resmi haber ajansı Sana'nın geçtiği habere göre  "Halk Meclisi", 29 Kasım 1939'da İskenderun vilayetinin "işgal edilmesinin" seksen üçüncü yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yayınladı. Açıklamada "menfur Türk işgali karşısında dimdik ayakta duran İskenderun'un evlatları olan halkımızı selamlıyoruz" denilirken "er ya da geç hak yerini bulana kadar İskenderun Suriye halkının öncelikleri arasında olmaya devam edecektir" ifadeleri de yer aldı.

Rejimin Meclisi'nin açıklamasında "Türkiye'nin aynı rolünün on bir yılı aşkın süredir gerçekleştirdiği saldırılar, Suriyelilere yönelik vahşi katliamlar ve terör örgütlerine her türlü desteği sağlamasıyla tekrarlandığı" ifadelerinin yer almasının yanı sıra Türkiye'ye yönelik petrol, gaz ve tarihi eser kaçakçılığı suçlamaları da yöneltildi.

Modern dönemde kendi vatandaşlarına yönelik en kapsamlı katliam ve sürgün politikalarını hayata geçiren; kimyasal silah kullanmaktan, varil bombalarıyla şehirleri yerle bir etmeye kadar işlemediği insanlık suçu kalmayan Esed rejimi Türkiye hakkında hangi yüzle bu gerçeklikten uzak ithamlarda bulunabiliyor belli değil.  Ama öte taraftan hiçbir meşruiyeti olmayan bu rejimle Türkiye hakkındaki yaklaşımı da bu şekildeyken Türkiye'nin en yetkili ağızlarından yakın gelecekte ilişkilerin düzeltilebileceğinin dile getirilmesi de ayrı bir garabete işaret ediyor. Ayrıca Türkiye'deki “Esed'le barışalım/görüşelim” korosu bu açıklamalara ne diyecek merak konusu.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum