1. HABERLER

  2. HABER

  3. İşte 1 Mayıs’ta Taksim Kararı
İşte 1 Mayıs’ta Taksim Kararı

İşte 1 Mayıs’ta Taksim Kararı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim'de mitinge izin verip vermeyecekleri konusunda açıklama yaptı.

25 Nisan 2013 Perşembe 16:25A+A-

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sendika temsilcileri ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Taksim'de 1 Mayıs kutlamasının yapılmasının hukuk dışı olacağını belirtti. Mutlu, bu nedenle Taksim'de mitinge izin vermeyeceklerini söyledi.

Hüseyin Avni Mutlu ile sendika temsilcileri Cağaloğlu'ndaki İstanbul Valiliği binasında bir araya geldi. Sendika temsilcileri ile yaptıkları toplantı sonrası basın açıklaması yapan Mutlu, geçtiğimiz Pazartesi günü 1 Mayıs Tertip Komitesi ile başka bir toplantı yapmış olduklarını hatırlattı. Sendika yetkililerine mitingin güvenliği ve fiziki koşulları ile ilgili sıkıntıları detaylı bir şekilde paylaştıklarını dile getiren Mutlu, "Gerekçeler için yeni bir tutum izlenmesi konusunda beklentilerimiz oldu. Kendilerine Kazlıçeşme Meydanı gibi bir başka alanda miting yapılması durumunda destek verileceği belirtildi. Her türlü iş birliği konusunda teklifimizi anlattık. Özellikle Taksim'de çiçek sunma seremonisinin yapılması konusunda gerekli iş birliğinin sağlanacağı ve 1971'deki acı olayın anılması için Kazancı Yokuşu'nda gerekli kolaylığını sağlanacağı ifade edildi." dedi.

Sendika yetkililerinin Taksim Meydanı için izin istediklerini anlatan Mutlu, "Biz de kendilerine 1 Mayıs'ta Taksim'de mitinge müsaade edemeyeceğimizi anlattık. Taksim'de çelenk sunma ve Kazancı Yokuşu'nda anma programı talebini bekliyoruz. Bunun dışında yaklaşımlar ve Atatürk Anıtı etrafının miting alanı olmasını riskli olarak değerlendiriyoruz. Sendika yöneticilerine hukuken mitingin mümkün olmadığını ifade ettik. Hukuki olarak bu şartlarda miting tertip edilmesi mümkün gözükmemektedir. Bunu kamuoyumuzla özellikle paylaşmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

'Sendikalar Taksim'de miting yapmak isterse polisin bir müdahalesi olacak mı?' şeklindeki soruya ise Mutlu, "Kutlamanın en güzel bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Hukuk dışında, hukuki olmayan tabloya güvenlik güçlerimiz tedbir alacaktır. Şundan eminiz ki Taksim'deki mevcut şartlar içerisinde bu alanda miting yapmak aklıselimle bağdaştıracak bir tavır değildir. Hiç kimseye 'Aklıselim dışında hareket ediyor.' demiyorum. Ama bu şartları değerlendiren herkes meydanda miting yapılmasının nedenini izahta zorlanır. Bu bir zorlamadır." diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise gerekli personel sayısının İstanbul'da bulunduğunu belirterek, "Gerekli gücümüz var. O konuda bir sıkıntı olmaz. Tedbirlerimizi alacağız." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum