1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İstanbul'daki Suriyeli Kardeşlerimiz İçin Sevindirici Bir Adım
İstanbul'daki Suriyeli Kardeşlerimiz İçin Sevindirici Bir Adım

İstanbul'daki Suriyeli Kardeşlerimiz İçin Sevindirici Bir Adım

İstanbul Valiliği ve AK Parti İl başkanlığında STKlar ile yapılan toplantıların ardından İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği göçmenlerin kayıtlı oldukları illere gönderilmesini belirli şartlara bağladı.

28 Ağustos 2019 Çarşamba 00:32A+A-

Seçimlerden sonra özellikle İstanbul'da yaşayan Suriyeli göçmenlerin kayıtlı oldukları illere ya da Suriye'ye gönderilmesi yönünde alınan karar tepkilere yol açmıştı. Bu konuyla ilgili Özgür-Der, Mazlumder, Mülteci Hakları Derneği ve Hukukçular Derneği tarafından Saraçhane'de gerçekleştirilen eylem kimi ırkçı grupların saldırısına da maruz kalmıştı.

İstanbul Valiliği ve AK Parti İl başkanlığında STKlar ile yapılan toplantıların ardından İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği göçmenlerin kayıtlı oldukları illere gönderilmesini şarta bağladı.

Yeni düzenlemeyle İstanbul'da yaşayan Suriyeli göçmenler kayıtsız da olsa aşağıdaki 5 şartı taşıyorsa geri gönderilmeyecek.

1. İstanbul'da eğitim gören (18 yaş altı)  öğrenci ve ailesi.

2. Akrabalarının yanında kalan yetim ve öksüzler.

3. İstanbul'da kayıtlı olan ailelerin başka illerde kayıtlı olan 1. derece yakın akrabaları.

4. İstanbul'da yatırım yapan, işçi çalıştıran Suriyeli iş adamları.

5. Üniversite öğrencisi olan 18 yaşından büyük Suriyeliler.

Alınan bu kararla sorunun büyük ölçüde çözülmesi bekleniyor. Diğer yandan kayıtsız olarak çalışmak zorunda kalan Suriyeliler ile ilgili de hem işletme sahiplerini hem de Suriyeli işçileri gözeten bir çözüm bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

7 Yorum