1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul'daki Operasyonda 13 Kişi Adliyeye Sevk Edildi
İstanbul'daki Operasyonda 13 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

İstanbul'daki Operasyonda 13 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

"Silahlı soygun" ve "gasp" suçlarından DHKP-C ve PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

14 Aralık 2015 Pazartesi 16:00A+A-
Son 6 ayda gerçekleştirilen silahlı soygun ve gasp olaylarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 8'inin Asayiş Şube Müdürlüğü'nde, 5'inin de Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.
 
Şüpheliler, Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.
 
Şüphelilerin sokaklarda istihbarat ağının olduğu ve soygunları bu ağdan aldıkları bilgilere göre gerçekleştirdikleri öğrenildi. Zanlıların soygundan sonra yakalanmamak için izinsiz gösterilerin yapıldığı alanlara kaçtıkları belirtildi.
 
Öte yandan, şüphelilerin gerçekleştirdiği belirtilen birçok soygun, güvenlik kameralarına yansıdı. Kayıtlarda maske ve eldiven giyen kişilerin marketlerde ve bir PTT şubesinde silahlı soygunlar gerçekleştirdiği görülüyor.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C ve PKK üyelerinin son 6 ayda gerçekleştirdiği silahlı soygun ve gasp olaylarına yönelik Şişli, Beyoğlu, Zeytinburnu ile Fatih'teki 27 adrese, özel harekat ve helikopter destekli eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyonda 13 kişi gözaltına alınmıştı.
 
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 pompalı tüfek, 3 tabanca, kurusıkıdan bozma tabanca, çok sayıda mermi ve 4 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirilmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT