1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul'da YDG-H Örgütüne Operasyon: 7 Gözaltı
İstanbul'da YDG-H Örgütüne Operasyon: 7 Gözaltı

İstanbul'da YDG-H Örgütüne Operasyon: 7 Gözaltı

Esenyurt'ta, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyonda, eylem hazırlığında oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.

16 Ağustos 2015 Pazar 13:09A+A-

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün koordinesinde, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube müdürlüklerine bağlı polislerin de katıldığı operasyonda, Esenyurt'taki 16 adreste arama yapıldı. 

Polis helikopterinin de destek verdiği operasyonda, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları öne sürülen 7 kişi yakalandı.

Adreslerdeki aramalarda ise ruhsatsız tabanca, 26 mermi, örgütsel dokümanlar ve dijital malzemeler ele geçirildi. 

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktor kontrolünden geçirilen 7 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesine götürüldü.

Şüphelilerin, İstanbul'da eylem hazırlığında oldukları ileri sürüldü.

Diyarbakır'da operasyon

Öte yandan, Diyarbakır'da bir adrese düzenlenen operasyonda 27 molotofkokteyli, 10 el yapımı patlayıcı ve yasa dışı eylemlerde kullanılan çok sayıda malzeme ve mühimmat ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sur ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi Kırıkdirek Sokak'taki metruk bir binada, PKK örgütü mensupları tarafından kullanılan malzemelerin olduğu tespit edildi. Bunun üzerine adrese operasyon yapıldı.

Binada yapılan aramada, 27 molotofkokteyli , 10 el yapımı patlayıcı, 11 elektrikli infilak kapsülü, 2 çift iş eldiveni, 1 çift spor ayakkabı, 3 içi benzin dolu bidon, bez parçaları, naylon poşetler ve çuvallar ele geçirildi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT