
İstanbul'daki Mevlid-i Nebi programında Gazze vurgusu öne çıktı
"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği "Direniş Önderi Hazreti Muhammed" başlığı altında gerçekleştirildi.
HAKSÖZ-HABER
Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri kapsamında her yıl gerçekleştirdiği Mevlid-i Nebi etkinliğini bu sene "Direniş Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştirdi.
İstanbul'da “Direniş Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliği büyük bir coşkuya sahne oldu.
27 Nisan Pazar günü Adana ve Van ile eşzamanlı olarak İstanbul'da düzenlenen etkinlikte, Siyonist çete tarafından Gazze'de sürdürülen vahşi soykırım unutulmadı.
HÜDA PAR yöneticileri ve tabanının geniş katılım sağladığı programa çok sayıda İslami kuruluş temsilcisi ve yazarlar da katıldı.
Çeşitli etkinlik ve konuşmaların yapıldığı programın İstanbul ayağına Dünya Alimler Birliği Filistin Komisyon Başkanı ve HAMAS Milletvekili Mervan Ebu Ras da katılarak bir konuşma yaptı.
İstanbul'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Dünya Alimler Birliği Filistin Komisyon Başkanı ve HAMAS Milletvekili Mervan Ebu Ras, "Gazze halkı bunca aya rağmen ne Trump'ın projesine ne Netanyahu'nun açlık ambargosuna teslim olmadı. Gazze halkı ve direnişi olarak bizler silahı ve cihadı bırakmayacağız. Filistin topraklarının her parçasını fethedene kadar bu silahlı mücadeleye devam edeceğiz." dedi.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gazze'deki zulme dikkat çekerek ümmetin dağınıklığının, Resûlullah'ın sünnetinden uzaklaşmanın bir sonucu olduğunu vurgularken Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmed Göktaş da "Gazze dünyaya İslam'ın aynen asr-ı saadette yaşanılır olduğu gibi yaşanıldığını gösterdiler. Gazze'deki kardeşlerimiz bizlere öyle bir miras bıraktı ki inşallah İslam aleminin halifeye kavuşmasına da vesile olacaktır." dedi.
Ayrıca Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım da programa katılarak topluluğa hitap etti. Gazze’deki duruma dikkati çeken Yıldırım, “Ey Selahattin'in torunları, Nurettin Zengi'nin çocukları! Hiçbir şekilde tembelliğe yer yok, rehavete yer yok. Yakın bir zamanda -bakın göreceksiniz- Allah'ın izniyle yakın bir zamanda tekbirlerle Mescid-i Aksa'ya gireceğiz ve orada biz fetih namazını Allah'ın izniyle kılacağız." şeklinde konuştu.
HABERE YORUM KAT