1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İstanbul’da Deprem!
İstanbul’da Deprem!

İstanbul’da Deprem!

İstanbul'da kent genelinde hissedilen merkez üssü Marmara Denizi Silivri olan 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

26 Eylül 2019 Perşembe 14:39A+A-

Depremin Şiddeti 6.0 Olarak Ölçüldü

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 13.59'da merkez üssü Marmara Denizi Silivri olan 5.8 büyüklüğünde deprem oldu.

Depremin yerin 6,99 kilometre derinliğinde oluştuğu ve Silivri'ye uzaklığının 21,68 kilometre olduğu belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi de depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı.

Kandilli Rasathanesi ise depremin 6.0 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Caminin Minaresi Yıkıldı

Deprem hasar bilançosuna dair henüz bir açıklama yapılmazken Avcılar'da Merkez Camii'nin minaresinin yıkıldığı belirtildi. Silivri ve Avcılar'da hasar bulunduğu ve tespit çalışmasına devam edildiği kaydedildi.

5329.jpg

-AFAD'dan Hasar Bilançosuna Dair İlk Açıklama:

AFAD kendilerine gelen ihbarlar doğrultusunda deprem sonucunda oluşan hasara ilişkin ilk verileri açıkladı. İlk belirlemelerde bazı ilçelerdeki binalarda çatlaklar olduğu belirtilirken Avcılar'da bir minarenin kısmen yıkıldığı bilgisi de teyit edildi. Ayrıca Şirinevler'de yan yatan bir binanın tahliye edildiği, Sultangazi ve Eyüp'te ise iki binada hasar oluştuğu kaydedildi.

'BEDAŞ'ta 22 tane trafo merkezimizde kesinti oldu'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "BEDAŞ'ta 22 tane trafo merkezimizde kesinti oldu. 12 tanesini devreye aldık." dedi.

Dönmez, "Merkez üssüne yakın 22 trafo merkezimiz devre dışı kalmıştı. 18'i an itibarıyla devreye alındı, 4'ü de çok kısa sürede devreye alınacak." diye konuştu.

İstanbul Halkı Panikte

İstanbul’da Silivri, Büyükçekmece, Avcılar ve Bayrampaşa başta olmak üzere birçok ilçede halkın paniğe kapılarak alanlara çıktığı gözlendi. Ayrıca Avrupa ve Anadolu yakasında bazı okullar ve işyerlerinin tedbir amaçlı boşaltıldığı belirtildi.

Çevre İllerde de Hissedildi

İstanbul genelinin yanı sıra Kocaeli, Bursa ve Yalova’nın da depremi hissettiği kaydedildi. Sakarya’nın Sapanca ilçesinde de depremin hissedildiği gelen bilgiler arasında.

Depremden Sonra 18 Artçı Tespit Edildi

Depremin gerçekleştiği noktaya en yakın yerleşim yerinin, 21,99 kilometre ile Silivri'nin merkezi olduğu anımsatılan AFAD açıklamasında, depremin ardından, en büyüğü 4,1 büyüklüğünde 18 artçı meydana geldiği bildirildi.

Kızılay’dan Uyarı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kızılay, bunun büyük depremin beklendiği Marmara fay hattında gerçekleşen orta ölçekte bir deprem olduğu ve artçılarla sürmesinin beklendiği kaydedildi.

Özellikle hasarlı binalarda oturan vatandaşlara binaların boşaltılması çağrısında bulunulan açıklama şöyle:

5330-001.jpg

Marmara’da Son Bir Haftada Gerçekleşen En Büyük Deprem

Silivri açıklarındaki fay hattı son dönemde hareketli.

Bölgede 22 Eylül’den bu yana en küçüğü 1,7, en büyüğü de 5,7 olmak üzere 35 deprem gerçekleşti.

Bugün de aynı bölgede dokuz depremin gerçekleştiği öğrenildi.

Bugünkü depremin bir öncü olup olmadığı araştırılıyor.

(GÜNCELLENİYOR...)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum