1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. İstanbul'da 'Çocuk Kitapları Fuarı' Düzenlenecek
İstanbul'da 'Çocuk Kitapları Fuarı' Düzenlenecek

İstanbul'da 'Çocuk Kitapları Fuarı' Düzenlenecek

Bağcılar Belediyesince, "Dünya Çocuk Kitapları Haftası" ve "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla 15-20 Kasım tarihlerinde "Çocuk Kitapları Fuarı" düzenlenecek.

15 Kasım 2016 Salı 08:35A+A-

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Çocuk Kitapları Fuarı'nda birçok sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirilecek.

Etkinlikler kapsamında "Dünya Çocuk Hakları Günü" paneli düzenlenecek, resim sergisi açılacak, çocuk kitabı yazarları minik okuyucuları için kitaplarını imzalayacak.

Etkinliklerde yine iç savaşlar yaşayan, toprakları işgal altında olan, zulüm gören coğrafyalardaki Filistinli, Suriyeli, Doğu Türkistanlı, Afrikalı çocuklar, "Çocuk Olmak Hakkım" konulu panelde, yaşadıkları yokluk ve sıkıntılar ile yapılan zulümleri anlatacak.

Çocuk Kitapları Fuarı'nın resmi açılışı, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenecek törenle yapılacak. Bilgi Evleri, Suriye Okulları, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi, Yeryüzü Çocukları ve Gençlik Merkezi öğrencilerinin eserlerinden oluşan resim sergisi de açılacak.

 

HABERE YORUM KAT