1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İstanbul'da Büyük "R4bia" Buluşması (FOTO)
İstanbul'da Büyük "R4bia" Buluşması (FOTO)

İstanbul'da Büyük "R4bia" Buluşması (FOTO)

Mısır'daki askeri darbe sonrası Türkiye'de kurulan Rabia Mısır Dayanışma Derneğince "Uluslararası Rabia Gecesi' düzenlendi.

25 Ocak 2014 Cumartesi 14:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik askeri darbe sonrası Türkiye'de kurulan Rabia Mısır Dayanışma Derneğince, 18 ülkeden 24 sanatçının katılımıyla "Uluslararası Rabia Gecesi" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan geceye yoğun ilgi gösterildi.

Sunuculuğunu Feridun Özdemir'in üstlendiği ve "Mısır İçin Söyle, Bir R4bia Var Buluşması" adlı etkinlik, Küçükçekmece'deki Arenamega'da gerçekleştirildi. 

Gecede, Fas'tan Rachid Gholam, ABD'den Native Deen, Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Zeyin Bika, Suriye'den Yahya Havva ve Musa Mustafa, Ürdün'den İbrahim ed-Derdeshavi, Halid Al Şerif ve Abdulfettah Uveynat, İspanya'dan İslam Şükri, Kuveyt'ten Ahmed Hajry, Cezayir'den Abdurrahman Buhabile, Türkiye'den Grup Yürüyüş, Grup Genç, Ammar Acarlıoğlu, Mısır'dan Vicdan Abdulbedi el-Arabi ve Hamed Mousa, Malezya'dan Ramli Şarip ve Mu'adz Dzulkefly'in de aralarında bulunduğu 24 sanatçı eserlerini seslendirdi.

"Bir Rabia Var" Opereti İçin Hep Birlikte Sahneye Çıktılar

Sanatçılar, daha sonra darbe karşıtı ve özgürlük mesajlarını içeren 14 dakikalık "Bir Rabia Var" şarkısını hep birlikte söyledi. Mısırlı Hamed Mousa'nın bestelediği ve Arapçadan İspanyolcaya, Malaycadan İngilizceye birçok dilde okunan operetin Türkçe bölümünü ise Grup Yürüyüş solisti Mehmet Ali Aslan seslendirdi.

Mısır'da hayatını kaybeden bazı kişilerin isimlerinin okunduğu geceye çok sayıda kişi katıldı. Sık sık tekbirler ve sloganların atıldığı gece Suriye'den Mısır'a İslami direnişlerin verildiği tüm İslam coğrafyası için yapılan dua ile sona erdi.

r4bia_bir-rabia-var-gecesi_arenamega01.jpg

r4bia_bir-rabia-var-gecesi_arenamega04_hamed-mousa.jpg

r4bia_bir-rabia-var-gecesi_arenamega02.jpg

r4bia_bir-rabia-var-gecesi_arenamega03.jpg

r4bia_bir-rabia-var-gecesi_arenamega05.jpg

r4bia_bir-rabia-var-gecesi_arenamega07.jpg

r4bia_bir-rabia-var-gecesi_arenamega08.jpg

r4bia_bir-rabia-var-gecesi_arenamega09.jpg

r4bia_bir-rabia-var-gecesi_arenamega06.jpg

HABERE YORUM KAT