1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul'da Askeri Otobüse Saldırıyı TAK Üstlendi
İstanbulda Askeri Otobüse Saldırıyı TAK Üstlendi

İstanbul'da Askeri Otobüse Saldırıyı TAK Üstlendi

İstanbul'un Halkalı semtinde askeri personel taşıyan bir servis otobüsüne düzenlenen; 4'ü asker 5 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı TAK üstlendi.

23 Haziran 2010 Çarşamba 10:00A+A-

Saldırıyı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı örgütün Fırat Haber Ajansı'na bir eposta göndererek üstlendiği bildirildi.

TAK daha önce 8 Haziran tarihinde İstanbul Küçükçekmece'de bir polis otobüsüne düzenlenen saldırıyı da üstlenmişti.

Sabah saatlerindeki olayda bazısı ağır 6 kişi de yaralanmıştı.

Patlama, Halkalı askerî lojmanlarından personel alan otobüsün Atakent Kimsesizler Mezarlığı yakınlarından geçtiği sırada gerçekleşti.

Büyük hasar gören otobüste hayatını kaybeden dört askerin yanısıra, servis aracında bulunan 17 yaşında bir asker kızı da can verdi. Ölen kızın araçta bulunan bir askerin okula giden kızı olduğu bildirilmişti.

Erdoğan'dan OHAL Çağrılarına Cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da partisinin grup toplantısında Halkalı'daki saldırı ile ilgili bilgi verdi ve PKK ile mücadele de olağanüstü hal ilan edilmesi çağrılarını yanıtladı.

Erdoğan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "OHAL ilan edilsin" önerisiyle ilgili, "OHAL terörü derinleştirdi. OHAL istemek terörün diline teslim olmaktır" dedi.

Erdoğan konuşmasında medyanın çatışmalara ilişkin tutumunu da eleştirerek, "Medya bilerek ve bilmeyerek terör örgütüne yandaşlık yapmaktadır" diye konuştu.

Bu arada, Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde düzenlenen operasyon sırasında bir grup PKK militanı ile çatışma çıktığı belirtildi.

Çatışmada iki militanın öldürüldüğü birinin ise yaralı olarak yakalandığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT