1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul'da Askerî Otobüse Saldırı: 5 Ölü
İstanbulda Askerî Otobüse Saldırı: 5 Ölü

İstanbul'da Askerî Otobüse Saldırı: 5 Ölü

İstanbul'un Halkalı semtinde askeri personel taşıyan bir servis otobüsünün yakınında meydana gelen patlamada 5 kişi can verdi. Ölenlerin 4'ü asker, 1'i subay kızı...

22 Haziran 2010 Salı 12:11A+A-

Sabah saatlerindeki olayda 2'si ağır olmak üzere en az 6 kişinin de yaralandığını bildirildi. Yaralılar Halkalı Mehmet Akif Kalp Hastanesi'ne kaldırıldı.

Patlama, Halkalı askerî lojmanlarından personel alan otobüsün Atakent Kimsesizler Mezarlığı yakınlarından geçtiği sırada gerçekleşti.

Büyük hasar gören otobüste hayatlarını kaybedenlerden 2'sinin uzman çavuş, birinin kıdemli üstçavuş ve birinin de askeri personel kızı olduğu belirtildi.

Ölenlerin jandarma uzman çavuşlar Çağlar Bölük, Uğur Ekir ve Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik ile 17 yaşındaki bir subay kızı Buse Sarıyağ olduğu bildirildi. Ölen kızın araçta bulunan bir askerin okula giden kızı olduğu bildirildi.

Patlamaya yol kenarına bırakılan bombalı bir paketin yol açtığı, bombanın parça etkili ve uzaktan kumandalı olduğu sanılıyor. Bombanın cep telefonuyla patlatıldığı düşünülüyor. Uzman ekipler hem arazide hem de otobüsün içinde araştırma yapıyor.

Bombalı saldırının meydana geldiği yerde İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte incelemelerde bulunan Vali Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı personelini taşıyan ve 3 araçtan oluşan bir konvoyun Halkalı'daki askeri lojmanlardan hareket ettiğini söyledi. Saldırının en arkadaki servis aracına yönelik gerçekleştirildiğini belirten Mutlu,Şu ana kadar saldırıyı üstlenen yok." dedi.

*** Patlamada yaralanan ve TEM Hospital Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan jandarma astsubay Duran Bayram'ın (32) da yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı 5'e çıktı.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum