1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul'da AK Parti Seçim Büroları Ateşe Verildi
İstanbul'da AK Parti Seçim Büroları Ateşe Verildi

İstanbul'da AK Parti Seçim Büroları Ateşe Verildi

AK Parti teşkilatları saldırıların hedefi oldu. Şişli'de bir grup Kurtuluş Caddesi üzerindeki seçim ofisini ateşe verdi. Afişler ve flamalar alevler içinde kaldı. İstanbul'da toplam 6 seçim bürosu ve bir koordinasyon merkezi yakıldı.

13 Mart 2014 Perşembe 10:48A+A-

Berkin Elvan'ın cenazesinin ardından başlayan gösterilerde AK Parti'nin Şişli genelinde 6 seçim irtibat bürosu saldırıya uğradı. AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, cenaze kortejinin ilerlediği sırada bazı gruplar seçim irtibat bürolarını tahrip etti. Partiye ait Feriköy, İnönü ve Kurtuluş mahallelerinde bulunan toplam 6 seçim irtibat bürosu saldırıya uğradı. Darülaceze yakınlarında bulunan 3 katlı seçim koordinasyon merkezi ise 3 farklı grup tarafından gün içinde farklı zamanlarda zarara uğratıldı. Katılımcıların bazıları tarafından iki kez taş ve sopalarla tahrip edilen merkez, daha sonra yüzleri maskeli bir grup tarafından yakılarak ateşe verildi.

MALTEPE'DE MOLOTOF

Öte yandan AK Parti Maltepe İlçe Teşkilatı ise önceki gün bir grup tarafından saldırıya uğradı. Maltepe merkezde toplanan grup ellerinde pankart ve maytaplarla ilçe teşkilatına doğru yürüdü. Bina önünde polisin tedbir almasına rağmen, bina taşa tutuldu. Grup, ilçe teşkilatının çevresinde bulunan dükkanlara ve arabalara da zarar verdi. Osmaniye'de de dün BDP'li olduğu belirtilen 100 kişilik bir grup, AK Parti Kadın Kolları üyelerini taşıyan otobüse saldırıda bulundu. Olayda Kadın Kolları Başkanı Zekiye Yılmazer hafif yaralandı.

İtfaiye Aracına da Saldırdılar

Ayrıca Elvan'ın cenazesinin Darülaceze yakınlarından geçişi sırasında kalabalığın arasında kalan itfaiye aracına vurmaya başlayan bir grup eylemci, itfaiye aracının şoförünü de araçtan indirerek darp etti. Kaçan itfaiye görevlisini, E-5 üzerinde yakalayarak darp etmeye devam eden eylemcilerin elinden araya giren bazı kişiler uzaklaştırdı. 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT