1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İstanbul'a giriş çıkışlar durdu
İstanbul'a giriş çıkışlar durdu

İstanbul'a giriş çıkışlar durdu

Trakya’dan sonra Anadolu’dan da İstanbul'a girişler büyük oranda durduruldu. Kentte, Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın 08.00’e kadar, İstanbul Havalimanı'ndaki uçuşlar ise 25 Ocak saat 04.00'e kadar durduruldu.

24 Ocak 2022 Pazartesi 18:53A+A-

İstanbul'da kar etkisini iyice artırdı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre yağışın akşam saatlerinde yoğunlaşacağını duyurdu.

KGM'den yapılan yazılı açıklamalarda, Anadolu'dan İstanbul istikametine yol durumuna ilişkin son durumu paylaşıldı.

Anadolu tarafından İstanbul yönüne ulaşımın Sakarya'dan itibaren tüm araçlar için durdurulduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Kocaeli'nden ise yalnız ağır taşıt trafiği (İstanbul yönündeki TIR trafiği) durdurulmuştur. Yalova'dan İstanbul ve İzmir istikametindeki ulaşım tüm araçlar için durdurulmuştur.

Anadolu'dan İstanbul'a gelişlerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tüm araçlar Bursa, Yalova, İzmit, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'de uygun yerlerde bekletilecektir. Zorunlu haller dışında İstanbul istikametine yola çıkılmaması gerekmektedir. Konuya ilişkin gelişmeler anlık olarak kamuoyu ile paylaşılacaktır."

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışı nedeniyle Trakya'dan İstanbul'a araç girişlerine ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyeceğini açıklamıştı. 

Yerlikaya, açıklamasında, "Kıymetli sürücüler, ikinci bir duyuruya kadar, Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir. Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur" ifadelerine yer verdi. 

Uçuşlar 04.00'e kadar durduruldu

Ulaşımda da zaman zaman aksamaların meydana geldiği şehirde, uçak seferlerinden bazıları iptal edildi. Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'nda bazı uçuşlar ertelendi.

İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar 25 Ocak saat 04.00'e kadar durduruldu.

HABERE YORUM KAT