1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul Trafiğine Sağ Şerit Çözümü
İstanbul Trafiğine Sağ Şerit Çözümü

İstanbul Trafiğine Sağ Şerit Çözümü

İstanbul'un her geçen gün artan trafiğini azaltmak için alternatif çözümler üretiliyor. Uygulamada pilot bölge seçilen Taksim-Topkapı arası 20 dakikaya inecek.

13 Ekim 2010 Çarşamba 10:06A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sağ şeritlerde park eden araçların önüne geçmek amacıyla bu şeritleri İETT ve halk otobüsleri için özel tahsisli hale getirecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik çilesini azaltmak için dügmeye bastı. Toplu taşıma araçları için önlemler yolda.

Yapılacak şey ise, İstanbul'un en yoğun arterlerinde "tercih edilebilir otobüs yolu" oluşturulması.

Projenin 5 ayrı kolu var:

* Millet caddesi-Taksim
* Kızıltoprak-Bostancı-Tuzla
* Maslak-Yenikapı
* Başakşehir ve Şirinevler ile
* Şirinevler-Mahmutbey güzergahları uygulama için belirlendi. Pilot bölge ise Millet caddesi-Taksim hattı.


Uygulamanın ilk adımı Millet caddesi-Taksim hattı üzerinde yapılacak. Yol normalde 3 şeritli ancak yolun sağına parkeden bu araçlar nedeniyle 3 şerit 2 şeride iniyor ve trafik daha çok sıkışıyor.

İşte yeni uygulama ile birlikte yolun sağ şeridi otobüslere tahsis edilecek ve bu uygulamayla birlikte hem Topkapı-Taksim arası 20 dakikaya inecek ve trafiğin daha rahat akması sağlanacak.

Uygulamanın bir diğer adımı ise Çapa Tıp Fakültesi önünden geçen yol olacak. Bu yolda da araçların park etmesi yasak aslında ki bu da bir tabela ile gösterilmiş "Ticari araçların durması yasaktır" deniyor. Ancak bu yasağı uyulmuyor. Yeni uygulama ile birlikte otobüsler için burada da şerit olşturulacak ve böylece trafik akışı rahatlatılmış oyacak.

HABERE YORUM KAT