1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İstanbul sele teslim, İBB Başkanı yine tatilde
İstanbul sele teslim, İBB Başkanı yine tatilde

İstanbul sele teslim, İBB Başkanı yine tatilde

​​​​​​​İstanbul’da etkili olan sağanak yağış sonrasında Esenyurt, Beykoz ve Sarıyer başta olmak üzere birçok ilçede taşkınlar meydana geldi. Ev ve iş yerlerini su bastı, yollar adeta göle döndü. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan tek bir açıklama çıkmadı.

10 Temmuz 2022 Pazar 22:19A+A-

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış sonrasında Esenyurt, Beykoz ve Sarıyer başta olmak üzere birçok ilçede taşkınlar meydana geldi. Ev ve diş yerlerini su bastı, yollar adeta göle döndü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu maddi hasarların meydana geldiği yerlerde incelemelerde bulundu. Konya'daki programını yarıda kesip megakente dönen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da selden mağdur olan vatandaşlarla buluşup incelemelerde bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ise sahada olmamasının yanı sıra İstanbul’daki afetle ilgili bir paylaşım dahi yapmaması dikkat çekti. Muğla Fethiye Uzunyurt'ta tatilde olduğu öğrenilen İmamoğlu'nun İstanbullu zor durumdayken görevinin başında olmaması büyük tepki topladı. Sosyal medyada 'Ekrem İmamoğlu nerede' sorusu gündem oldu. Tepkiler sonrası açıklama yapmak zorunda kalan İmamoğlu, ailesiyle şehir dışında olduğunu itiraf etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, günler öncesinden açıklamalarda bulunarak ve İstanbul genelinde gök gürültülü sağanak beklendiğini açıklamış sel ve taşkınlara karşı uyarı üstüne uyarılar yapmıştı.

Akşam saatlerinde aralıklı olarak başlayan sağanak, gece saatlerinde şiddetini artırarak başta Beykoz, Üsküdar, Ümraniye, Sarıyer, Şile, Beşiktaş, Kağıthane, Şişli, Zeytinburnu, Bağcılar ve Fatih ilçesinde etkisini gösterdi.

Sağanak nedeniyle sokak ve caddeler göle döndü. Gece saatlerinde ekili olan kuvvetli yağış sonrası çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu soluğu hemen sağanak nedeniyle taşkın meydana gelen Esenyurt’ta aldı. İncelemelerde bulunan Bakan Soylu, yağışlar nedeniyle ilk etapta elden teslim edilmek üzere evleri su altında kalan vatandaşlar için 5 bin TL, dükkânları hasara görenlere ise 10 bin TL verileceğini açıkladı.

Vali Yerlikaya Programını Yarıda Kesip Geldi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Konya’daki Bayram programını yarıda kesti. Yağışlar nedeniyle oluşan taşkında zarar gören Esenyurt’ta inceleme buldu. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Yerlikaya, “Devletimiz bütün kurumlarıyla hemşehrilerimizin maddi ve manevi olarak yanında” dedi.

İBB BAŞKANINDAN HABER YOK

İstanbul'da etkili olan yağış sonrasında yaşanan olumsuzluklar sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Ali Yerlikaya ile vali yardımcıları sağanaktan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunurken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ise bir kez daha sahaya çıkması dikkat çekti.

YİNE TATİLE ÇIKTI

İstanbul'da yaşanan afete yönelik ne kurumsal ne de sosyal medyadan herhangi bir açıklama yapmayan İBB Başkanı en son Bayramın 1'inci günü Kağıthane'deki programa ilişkin paylaşım yaptığı görüldü.

Ekrem İmamoğlu'nun Muğla Fethiye'de olduğu öğrenildi.

İstanbullu sel felaketiyle boğuşurken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tatil yapıyor olması megakentlileri adeta isyan ettirdi.

Sosyal medya kullanıcıları 'Ekrem İmamoğlu nerede' diyerek tepkilerini dile getirdi.

Twitter'da gündemin ilk sıralarına oturan bu soru sonrası, gün sonuna doğru Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İmamoğlu, "Bayram günü ikindi saatlerinde ailemle il dışındaydım" diyerek İstanbul dışında olduğunu ifade etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

6 Yorum