1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İstanbul Ensarları Ramazan Ayı Faaliyet Raporunu Açıkladı
İstanbul Ensarları Ramazan Ayı Faaliyet Raporunu Açıkladı

İstanbul Ensarları Ramazan Ayı Faaliyet Raporunu Açıkladı

​​​​​​​İstanbul Ensarları Ramazan ayı boyunca 2720 aileye erzak,  2400 kişiye iftar, 810 kişiye zekat-fitre, 1560 çocuğumuza bayramlık kıyafet giydirerek bereketli ve verimli bir Ramazan geçirdiklerini ifade ettiler.

06 Haziran 2019 Perşembe 23:25A+A-

Ramazan ayını bereketli geçirdiklerini ifade eden İstanbul Ensarları Sözcüsü İhsan Suiçmez 2.720 aileye erzak, 2.400 kişiye iftar, 810 kişiye zekat-fitre ulaştırıp 1.560 çocuğumuza bayramlık kıyafet giydirerek ramazanda da ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıklarını belirtti. Suiçmez, "Ramazan ayında ulaşılan 7 490 kişiye yapılan yardımlarda tüm gönüllülerimiz ve bağışçılarımızın katkısı oldu. Kimisinin fiili, kimisinin nakdi duası var. Rabbimiz yardımlarda katkısı olanlarının çabasını kendileri için ahiret azığı kılsın. Onları cennete götürecek vesilelerden eylesin. İhtiyaçlar sadece ramazan ayında ortaya çıkmadığından infakların daimi olması önem arz etmektedir.

İstanbul Ensarları olarak; ihtiyaç sahibi ailelerin sosyalleşmeleri ve hayata tutunmalarını, iyilik sahibi kişilerinde sınıf atlayarak ensar olmalarını önceliyoruz. Yardımlar konusunda derdi olan kardeşlerimize diyoruz ki, gelin beraber dağıtalım. Biz ihtiyaçlı aileleri tespit ettik. Gelin kendi ellerinizle verin. Yoksula birlikte dokunalım dertlerini birlikte dinleyelim mağduriyetini birlikte görelim. Aylık rutin olarak gerçekleştirdiğimiz istişare toplantılarımızı üyelerimiz ve infakta bulunan kardeşlerimizle birlikte herkese açık yapıyor ve alınan kararları grupta paylaşarak tamamen samimiyet ve güvenirlilik üzerine kurulu bir yardım zinciri oluşturmak suretiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”

Suiçmez "Her zaman olduğu gibi bu Ramazan ayı da tüm ibadetlerle birlikte infak ibadetini de coşturan bir ay oldu  Elhamdülillah.  Ancak bizim hedefimiz bu coşkuyu 1 ayda değil 12 aya yayıp 365 gün rabbimize kulluğumuzu coşku ile yaparak kimimiz sağlığımızın şükrünü, kimimiz  malımızın zekatını ve infakını her daim vermeye  coşkuyla can atmalıyız  çünkü ümmet coğrafyası bu coşkuya aç ve muhtaç.

Dolayısıyla bizim sloganımız şudur "Bize her gün cuma, her ay Ramazan..." ifadelerini kullandı.

ens1.jpg

ens2.jpg

ens3.jpg

ens4.jpg

ens5.jpg

ens6.jpg

ens7.jpg

ens8.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum