1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. İstanbul 2 Nolu Barosu’ndan İsveç’teki menfur hadise ile ilgili basın açıklaması ve suç duyurusu
İstanbul 2 Nolu Barosu’ndan İsveç’teki menfur hadise ile ilgili basın açıklaması ve suç duyurusu

İstanbul 2 Nolu Barosu’ndan İsveç’teki menfur hadise ile ilgili basın açıklaması ve suç duyurusu

İstanbul 2 Nolu Barosu yönetimi ve mensupları, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik alçakça saldırıda bulunan Rasmus Paludan’ın menfur eylemi hakkında basın açıklaması yapıp suç duyurusunda bulundular.

24 Ocak 2023 Salı 15:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

İstanbul 2 Nolu Barosu yönetimi ve mensupları, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik alçakça saldırıda bulunan Rasmus Paludan’ın menfur eylemi hakkında basın açıklamasında ve akabinde suç duyurusunda bulunmak için İstanbul Çağlayan Adliyesinde bir araya geldiler.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün de iştirak ettiği basın açıklamasında Baro başkanı Av. Yasin Şamlı açıklamalarda bulundu.

Alçakça girişime ve buna sessiz kalan İsveç yönetimine tepki gösteren Şamlı, ulusal ve uluslararası yargı mercilerinde konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Basın açıklamasının tam metni:

Değerli Basın Mensupları, Saygıdeğer Başkanlarım, Kıymetli meslektaşlarım,

Sizleri saygıyla selamlıyorum.

Ve sözlerime canımızdan aziz bildiğimiz Kitabımızın bir ayetiyle başlamak istiyorum.

“Ey insanlar! Şüphesiz size Rabbinizden bir delil geldi ve size apaçık bir nûr (olan Kur'ân'ı) indirdik.” (Nisa Suresi 174. Ayet )

Evet Kitabımız; aklımızı, yolumuzu, alemleri ve her iki dünyamızı aydınlatan bir nurdur. Yine biz Kitabımızın bize bildirdiği kesin bilgi ile biliyoruz ki bu nurdan, karanlık yüzlerini ortaya çıkardığı için karanlığın temsilcileri rahatsız olmaktadır. Bu rahatsızlık kıyamete kadar devam edecektir. Ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar bu nur kıyamete kadar onların karanlık yüzlerini ortaya koymaya devam edecektir. Bu zavallılara ancak acınır ve biz de acıyoruz.

Değerli Basın Mensupları;

Kitabımıza   karşı   İsveç’te   yapılan   saldırı   eylemi,   İsveç   hukukuna   göre   suçtur. Türkiye’deki  mevzuata  göre  suçtur.  İsveç’inde  bağlı  olduğu  Avrupa  müktesebatına göre suçtur. AİHS’ne göre ifade özgürlüğü kapsamına girmez. Yani AİHS’ne göre de suçtur.

Bilindiği gibi İsveç’inde bağlı olduğu AİHS ifade özgürlüğünün sınırları;

-             Kamu güvenliği,

-             Kamu düzeni,

-             Genel sağlık,

-             Kamu Ahlakı,

-             Başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması Olarak belirlenmiştir.

Bu ırkçı, provokatif, kirli suç eylemi yalnız İsveç’in değil, bütün dünyanın güvenliğini, kamu düzenini bozmayı hedefleyen ve bu potansiyele sahip bir suçtur.

Bu suç dinlere karşı hakareti normalleştirme çabası nedeniyle de bütün dinlere, her dinin mensubuna ve bütün insanlığa karşı işlenmiş nefret ve insanlık suçudur.

Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki İstanbul 2 Nolu Barosu olarak; milletimizin vicdanının sesi ve temsilcisi olarak, dünya kamu düzenini bozmaya yönelik bu kirli suç eyleminin faillerinin ve azmettiricilerinin hak ettikleri cezayı alması için ulusal ve uluslararası mecralarda hukuki süreç ve yargılamaların takipçisi olacağımızı buradan bütün dünyaya ilan ediyoruz.

Ve sözlerimi yine yolumuzun ve gözümüzün nuru kitabımızın bir hükmüyle bitirmek istiyorum.

“Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Oysa nankörler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.” (Saff Suresi 8. Ayet)

Av. Yasin Şamlı

İstanbul 2 Nolu Barosu Başkanı

HABERE YORUM KAT

1 Yorum