1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. “İsrailliler’i Gemimize Bindirmeyeceğiz”
“İsrailliler’i Gemimize Bindirmeyeceğiz”

“İsrailliler’i Gemimize Bindirmeyeceğiz”

IHH Başkanı Bülent Yıldırım, Kıbrıs ile Gazze arasında bekleyen “Mavi Marmara” gemisinin Gazze’ye doğru harekete geçmesine sayılı saatler kala, geminin içinde bir basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

29 Mayıs 2010 Cumartesi 01:09A+A-

Gemideki basın kamarasında gerçekleşen toplantıda Yıldırım, son durum hakkında gazetecileri bilgilendirdi.

"MÜDAHALE ETSE DE ETMESE DE"

IHH Başkanı Bülent Yıldırım, Kıbrıs ile Gazze arasında bekleyen "Mavi Marmara" gemisinin Gazze'ye doğru harekete geçmesine sayılı saatler kala, geminin içinde bir basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Gemideki basın kamarasında gerçekleşen toplantıda Yıldırım, son durum hakkında gazetecileri bilgilendirdi. Gemilerin bir kısmıyla buluştuklarını söylenen IHH Başkanı Yıldırım, "Birkaç tane gemi daha var, onları bekliyoruz. Ama hareket etmeyişimizin sebebi bu değil. Kendimize biçtiğimiz bir zaman var "dedi. Birçok ülkeden destek mesajları aldıklarını ve bunların artmasını umduklarını ifade eden Yıldırım, "Bu arada İsrail'in de daha bir akl-ı selim davranmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu. "İsrail'in şu ana kadar yaptığı her şey kendisine zarar veriyor" diyen IHH Başkanı, "Gemiye müdahale edeceğini söylüyor. Bu geminin en küçük yolcusu 1 yaşında. Ve burada 80 yaşında yaşlılar var" dedi. İsrail içerisinde çok tartışma olduğuna dikkat çeken Bülent Yıldırım, "Müdahale etseler de zor durumda kalacaklar, etmeseler de" değerlendirmesinde bulundu.

İSRAİL GEMİLERE GAZ ATACAKMIŞ (!)

"Normal bir devlet olsaydı, derdi ki 'Bırakın yardımlar yerine ulaşsın'. Ama askerî bir devlet olduğu için engel üstüne engel çıkartıyor" ifadelerini kullanan Yıldırım, "Fakat biz Filistin'e girmeye kararlıyız" dedi. "Bu konu sadece Filistin'i ilgilendirmiyor, sadece Akdeniz'i de ilgilendirmiyor" sözleriyle konuşmasını sürdüren IHH Başkanı, "Biz Akdeniz'de zayıf olabiliriz. Ama bu konu Madrid'i de, Jakarta'yı, Londra'yı, İslamâbâd'ı ilgilendiriyor. Dünyanın her yerinde bize destek gösterileri düzenleniyor. İsrail bu kadar bedeli kaldıramaz" sözlerine yer verdi. "Buraya, gemimize gaz atmayı düşünüyor" diyen Yıldırım, bunları bertaraf edecek güce sahip olduklarını açıkladı. "Pasif direnişimiz olacak. Bu gemiye bindirmeyeceğiz. Bu gemiye müdahale ederse, uluslararası hukuku çiğneyecek ve oradan da tüm ülkelerle başı belaya girecek" diyen IHH Başkanı, "Aslında ambargonun tamamen kalkması için İsrail'in bize bunu yapmasını beklemek yerinde bir tavır" biçiminde konuştu. İsrail'in çok yanlış davranışlar sergilediğine dikkat çeken Bülent Yıldırım, "Bu kafile bu kadar ses getirmezdi. İsrail her gün karikatür gibi açıklamalar yaptı ve bütün dünya duydu. Aslında çok komik birşey. Bizi niye bu kadar muhatab aldı, onu da merak ediyoruz doğrusu" dedi. Yıldırım basın açıklamasını, "İsrail bir devlet olduğunu söylüyor. Ama bir sivil toplum kuruluşu gibi davranmayı bile beceremiyor" sözleriyle tamamladı. Konuşmadan sonra yerli ve yabancı basın mensupları IHH Başkanı Yıldırım'a sorular sordular.

İbrahim Sediyani

Haksöz Haber / Akdeniz Açıkları

HABERE YORUM KAT