1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. İsrailliler: İsrail'de Konser Vermeyin!
İsrailliler: İsrailde Konser Vermeyin!

İsrailliler: İsrail'de Konser Vermeyin!

“Değerli Türk ve Yunan müzisyenleri! Filistin yanlıları olarak biz sizlerin İsrail’de konser vermenizi istemiyoruz.”

19 Ekim 2011 Çarşamba 22:31A+A-

YASİN ŞAFAK / HAKSÖZ-HABER

Kasım 2011'de Kudüs’te yapılacak olan ve Türkiye ve Yunanistan'dan müzisyenlerin de katılacağı “Ud Festivali”ne dair İsrail vatandaşı protestocular boykot çağrısında bulundular.

İşte o çağrı metni:

Değerli Yunan ve Türk Müzisyenleri!

Biz bir grup İsrail vatandaşıyız. BDS destekçisiyiz. BDS Boykot ve İsrail’e yaptırım için Filistin yanlısı bir gruptur. Sizlerin yetkin müzisyenler olduğunuzdan şüphemiz yok elbette. Konu sadece müzik olsa sizleri buralarda görmek isteriz, fakat işgal altındaki topraklarda sahne alma konusunda bir kez daha düşünmek zorundayız.

İsrail Filistinlilere karşı her türlü kanunsuzluğu yapıyor olsa da uluslararası kamuoyunun gözünü boyuyor. Kendini sıkı sık Ortadoğu’nun yegane demokrasisi diye cilalar parlatır. Bu müzik gösterisi de böyle bir iddianın parçasıdır. Sizler buraya gelip Filistinlilerle de bulaşacak mısınız? Hayır! Ne işgal altındaki Batı Şeria ne de Gazze Şeridi. Ne onlar sizin konserinize gelebilirler ne de siz onları görebilirsiniz. Toplumların buluşması işin retoriğidir.

İsrail ablukası işgali ayrımcılığı hayatın gerçeğidir.

Filistin halkının en temel hakları çiğnenir: Seyahat serbestisi, çalınmış topraklarına geri dönme. Bunları protesto etmeleri bile şiddetle bastırılır. Gazze Şeridi’nde yaşayanlar ise korkunç bir ilaç gıda ve temel yapı malzemesi ambargosu altında yaşamak zorundadır.

Doğu Kudüs’te, Silvan’ın yani sizin konser vermeniz planlanan yerin hemen bitişiğinde çocuk yaştakiler gece baskınlarıyla evlerinden sorguya alınır.

Geçen ayki protestoları duymuşsunuzdur. İsrailliler de aynı Arap baharı benzeri protestolar yapıyordu. O çadırlardan sosyal adalete vergilere kamu hizmetlerine değin her türlü çağrıyı duyduk fakat İsrail’in Filistin’i işgali ile ilgili hiçbir şey.

Mülteci 170 Filistin sivil toplum örgütünün çağrısını taşıyan boykota bugün İsrail vatandaşları da Filistin vatandaşları da destek veriyor. Bu boykot şahsî değil, kurumsaldır. Ve sizin yer alacağınız ve sahneye çıkacağınız organizasyon böyle kurumsal bir şekil taşır. İşgale karşı olan İsrail işgalini yaşayan insanları en hafif tabiriyle üzer.

Eğer İsrail’de -işgal altındaki topraklarda- sahne alırsanız sadece bizim insan hakları ve özgürlük için şiddet dışı kavgamızı pas geçmiş olmuyorsunuz, İsrail devletini de meşrulaştırıyorsunuz.

Ezilenlerin yanında saf tutmak için bir fırsat bu size. Lütfen işgal sürdüğü müddetçe İsrail’de sahne almayın. Saygılarla.

Boykot İçin BDS Çağrısı
[email protected]
http://boycottisrael.info/

Oshra Bar, Adi Dagan, Naama Farjoun, Iris Hefets, Shir Hever, Yael Kahn, Assaf Kintzer, Edo Medicks, Dorothy NaorOfer Neiman, Leehee Rothschild, Jonatan Stanczak, Renen Raz, Tal Shapira, Yonatan Shapira, Einat Weizman


***

Geçtiğimiz günlerde Ömer Faruk Tekbilek'in İsrail'de vereceği bir başka konser hakkında yaptığımız haber için tıklayınız: Ömer Faruk Tekbilek, İsrail'e Boykotun Neresinde! 

 

HABERE YORUM KAT