1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrailli Yerleşimcilerden Filistinli Gencin Katiline Coşkulu Karşılama!
İsrailli Yerleşimcilerden Filistinli Gencin Katiline Coşkulu Karşılama!

İsrailli Yerleşimcilerden Filistinli Gencin Katiline Coşkulu Karşılama!

Bir grup İsrailli yerleşimcinin Batı Şeria’nın el-Halil kentinde Mart 2016 tarihinde yerde yaralı bir şekilde yatan Filistinli genci katleden Elor Azaria isimli işgalci İsrail askerini coşkuyla karşıladığı bildirildi.

04 Temmuz 2018 Çarşamba 09:35A+A-

İşgal altındaki Batı Şeria’nın el-Halil kentinde Mart 2016’da yerde yaralı olarak yatan Filistinli genci kameraların önünde kafasından vurarak katleden işgalci İsrail askeri Elor Azaria, el-Halil’de yaşayan bir grup İsrailli yerleşimci tarafından sevinç gösterileriyle karşılandı.

AA’da yer alan habere göre sosyal medyada yer alan videoda, 21 yaşındaki Filistinli Abdulfettah eş-Şerif’i vurduğu sokakta bir grup İsrailli yerleşimci tarafından karşılanan Azaria’nın oldukça neşeli olduğu dikkat çekiyor.

İsrailli yerleşimcilerinin adeta bir “kahraman” gibi karşıladığı Azaria’nın boynuna İsrail bayrağını taktığı görülüyor.

Azaria’ya övgüler düzen İsrailli yerleşimcilerin katledilen Filistinli genç için ise hakaretler savurduğu duyuluyor.

Abdulfettah eş-Şerif’in Katledilmesi

İşgalci İsrail askerlerinin Mart 2016’da el-Halil kentinde “bir askeri bıçakladıkları” iddiasıyla 21 yaşındaki Filistinli Abdulfettah eş-Şerif ve yine 21 yaşındaki Remzi el-Kasravi’yi öldürdüğü bildirilmişti.

Ancak olaydan saatler sonra Elor Azaria’nın yerde yaralı hâlde yatan eş-Şerif’i başından vurarak katlettiği anın görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Tepki toplayan görüntünün ardından Azaria, İsrail Askeri Mahkemesi’nce yargılanmış ve “yerde yaralı hâlde yatan Filistinliye üzerinde bomba olduğu tehlikesiyle ateş ettiğini, Abdulfettah eş-Şerif’in kedisinin sıktığı kurşun nedeniyle değil daha önce aldığı yara nedeniyle öldüğünü” iddia etmişti.

Askeri mahkeme Azaria’yı “kasıtsız adam öldürmekten” suçlu bularak 18 ay hapse mahkûm etmiş, Ağustos 2017’de hapse giren Azaria’nın cezası İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot tarafından 14 aya düşürülmüştü.

Filistinli genci katlettikten sonra ilk defa el-Halil kentine gelen Azaria, askeri mahkemenin erken tahliye talebini kabul etmesinin ardından mayıs ayının başında cezasının üçte ikisini hapiste geçirdikten sonra serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum