1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrailli Yerleşimciler Bir Günde 800 Üzüm Asmasını Kesti!
İsrailli Yerleşimciler Bir Günde 800 Üzüm Asmasını Kesti!

İsrailli Yerleşimciler Bir Günde 800 Üzüm Asmasını Kesti!

Filistinlilerin geçim kaynaklarını yok etmeye çalışan El-Halil’deki İsrailli yerleşimcilerin bir günde 800 üzüm asmasını kestiği bildirildi.

29 Mayıs 2018 Salı 18:43A+A-

Filistinlileri şiddet kullanarak korkutmanın başarılı olmadığını anlayan El Halil’deki İsrailli yerleşimciler, Filistin halkının geçim kaynağı olan üzüm asmalarını keserek geçim kaynaklarını yok etmeyi amaçlıyor.

İsrailli yerleşimciler, El-Halil’de yalnızca geçen hafta içinde bin 800 üzüm asmasını keserek Siyonistlerin yalnızca insanlara karşı değil, aynı zamanda doğaya karşı da ne kadar vahşi olduklarını ispatladı.

Bir günde El-Halil’deki Filistinlilere ait 800 üzüm asmasını kesen İsrailli yerleşimciler, üzüm asmalarını kestikleri bahçe duvarına “Filistinli çiftçilere karşı operasyonlarımız sürecek.” yazdı.

Öte yandan, İsrailli yerleşimciler, 2018’in başından bu yana Nablus ve Beytüllahim’de Filistinlilere ait üzüm bağlarındaki 30 bin üzüm asmasını kesti.

İHA’da yer alan habere göre El-Halil Ziraat Odası Başkanı Mühendis Usame Jerar, “Yerleşimciler tarafından çiftçilere verilen zarara ve işgalcilerin milli ekonomimizi çökertme çabasına karşı koyacağız ve çiftçilerimizin en hızlı bir şekilde üretime geçmeleri için çalışacağız.” dedi.

Jerar, İsrailli yerleşimcilerin, uluslararası anlaşmaları ihlal ederek Filistinlilerin çiftliklerine saldırmayı sürdürdüklerini ifade etti.

Üzüm asmaları kesilen bahçenin sahibi El-Halil’den bir çiftçi olan Muhammed Recep, cuma günü bağında çalışma yaptığını, ertesi gün tekrar çalışmak üzere geri geldiğinde asmaların kesildiğini görünce yıkıldığını dile getirdi.

Çiftçi Ebu Recep, İsrailli yerleşimcilerin üzüm asmalarını kestikten sonra tarlasına “Zirai teröre hayır.” yazdıklarını belirtti.

İşgalci İsrail polisinin de kendisine İsrailli yerleşimcilerin üzüm asmalarını kestiğini ifade ettiğini aktaran Ebu Recep, maddi kaybının 700 bin dolar olduğunu vurguladı.

Ebu Recep, İsrailli yerleşimcilerin yalnızca asmalarını kesmekle kalmadığını, ağaçların köklerine zehirli kimyasallar da döktüklerini söyledi.

Duvarlara ve Yahudi Yerleşimcilere Karşı Direniş Teşkilatı Başkanı Yunus Arar, Filistinlilerin İsrailli yerleşimcilerin vahşetine karşı korumasız olduklarını belirterek, İsrailli yerleşimcileri bu uygulamalarından vazgeçirmek ve gasp ettikleri topraklardan sürmek için halk direnişinin başlatılması gerektiğini aktardı.

İsrailli yerleşimciler gasp ettikleri toprakların kendilerine ait olduğunu, Filistinlilerin Yahudilere ait olan topraklarda ziraat yapmasını istemediklerini belirtiyor. Bu sebeple asmalarını kestikleri üzüm bağlarının duvarlarına “Zirai teröre hayır.” yazıyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum