1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İsrailli analist: "İsrail'in Gazze'de bataklığa saplandığına dair açık işaretler var"
İsrailli analist: "İsrail'in Gazze'de bataklığa saplandığına dair açık işaretler var"

İsrailli analist: "İsrail'in Gazze'de bataklığa saplandığına dair açık işaretler var"

İsrailli analist Amos Harel, İsrail'in Gazze'de bataklığa saplandığı konusunda açık işaretler olduğunu söyleyerek işgal altındaki Batı Şeria'nın ise "kaynama noktasına geldiğini" belirtti.

20 Ocak 2024 Cumartesi 09:41A+A-

Haaretz gazetesine İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendiren Harel, mevcut durum karşısında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümetin "umursamaz" davrandığını ifade etti.

Harel, "İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonu uzarken Netanyahu'nun hükümeti daha fazla hayale kapılıyor" başlıklı yazısıyla İsrail hükümetinin 7 Ekim sonrası politikalarını eleştirdi.

Netanyahu'nun 3 yıl önce söz verdiğinin aksine İsrail'in "en huzurlu 10 yılını" yaşamadığına dikkati çeken Harel, "Tam aksine, ülke içi ve sınırlarda güvenlik tamamen aşındı." değerlendirmesinde bulundu.

Harel, İsrail'in Hamas ve Hizbullah başta olmak üzere düşmanlarına karşı "caydırıcılığını kaybettiğini" vurgulayarak, "Filistinlilerle çatışmanın Körfez ülkeleriyle barış ve normalleşme yoluyla aşılacağı düşüncesi geri tepti." yorumunu yaptı.

Gazze'deki durumun giderek "daha ölümcül ve tehlikeli" bir hal aldığını ifade eden Harel, "İsrail'in Gazze'de bataklığa saplandığına dair açık işaretler var ve Batı Şeria kaynama noktasına geldi. Ancak Netanyahu ve bakanları umursamaz." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'in önceliklerini değiştirmesi gerektiğini vurgulayan Harel ayrıca Gazze'de tutulan İsrailli esirler için "zamanın tükendiği" uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT