1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. İsrailli Ajan Lübnan'da Serbest Bırakıldı
İsrailli Ajan Lübnanda Serbest Bırakıldı

İsrailli Ajan Lübnan'da Serbest Bırakıldı

Lübnan'da, yargılanmadan yıılardır hapiste tutulan onlarca İslamcı varken İsrail ajanı subayın serbest bırakılması protesto edildi.

07 Nisan 2012 Cumartesi 11:05A+A-

Lübnan'da İsrail hesabına casusluk yaptığı gerekçesiyle mahkum edilen subay Faiz Kerem'in serbest bırakılması ülkede tepkilere yol açtı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Trablus kenti yakınında, daha çok Filistinlilerin yaşadığı Beddavi bölgesinde otobanı işgal ederek eylem yapan bir grup, Faiz Kerem'in serbest bırakılmasını protesto etti.

Göstericiler, "Fethu'l İslam" ve "El Kaide" üyesi olmakla itham edilen yakınlarının, 2007'den beri haklarında herhangi bir suçlama olmaksızın cezaevinde tutulduğunu, buna karşın hükümetin, "casusları ve hainleri" serbest bıraktığını iddia ettiler.

Mişel Aun liderliğindeki Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketine mensup Faiz Kerem, İsrail hesabına casusluk yaptığı gerekçesiyle 2010 yılında tutuklanmış ve iki yıllık hapis cezasını tamamladıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Yerel insan hakları kuruluşlarına göre, Lübnan cezaevlerinde, İslamcı örgütlerle bağlantılı oldukları düşünülen ancak haklarında şu ana kadar herhangi yasal işlem yapılmayan 160 kişi kişi bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT