1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail'in Komisyonu Alay Konusu Oldu
İsrailin Komisyonu Alay Konusu Oldu

İsrail'in Komisyonu Alay Konusu Oldu

Adı “İsrail’i Aklama Komitesi”ne çıkan Mavi Marmara soruşturma komisyonu başkanı istifa tehdidi sunarken, üyelerin 90'a varan yaşları alay konusu haline geldi.

02 Temmuz 2010 Cuma 12:14A+A-

İsrail'in Mavi Marmara baskınıyla ilgili uluslararası soruşturmadan kurtulmak için kurduğu iç soruşturma komisyonu, yetki krizinin ardından bu kez kadronun yaşlılığı nedeniyle alay konusu haline geldi.

Adı 'İsrail'i aklama komitesi'ne çıkan komisyonun başkanlığına getirilen 75 yaşındaki eski Yüksek Mahkeme Başkanı Jacop Tirkel'in 'tanık çağırma' ve 'yeminli ifade alma' yetkisi tanınmazsa istifa edeceği restiyle köşeye sıkışan Benyamin Netanyahu hükümetinin başına bir taş daha düştü. İsrail basını komisyon üyelerinden 93 yaşındaki Şabtai Rozen'in yanında Filipinli bakıcısı olduğu halde pijamalarıyla oturup soruşturma dosyasına bakarkenki fotoğrafını bastı.

Maariv gazetesi, Amerikan yönetiminin en genci 55 yaşında olan komisyon üyelerinin yaşından dolayı hayalkırıklığına uğradığını yazdı. Bir yetkilinin "Bu şekilde güven inşa edilemez. Bu hayalkırıklığı. Ciddi bir kompozisyon olacağı konusunda anlaşmıştık. Bunun yerine yaşlı bir komisyon bulduk" dediği aktarıldı. 86 yaşındaki komisyon üyesi Amos Horev, eleştiriye "Yaş bir gen meselesi, engel olmamalı" yanıtını verdi.

Komisyon 'kılıf' olarak doğdu
Ayrıca basın komisyonun yabancı kontenjanından Kuzey İrlandalı üyesi 65 yaşındaki David Trimble'ın tarafsızlığını 'İsrail'in Dostları' grubuna üyeliği yüzünden sorguluyor. Yedioth Ahronoth yazarı Nahum Barnea, Tirkel'in hükümete 'Taleplerine hayır demek için neden yok' izahı yapmak zorunda bırakan çıkışıyla ilgili şöyle dedi:

Tirkel'in komisyonu bir 'kılıf' olarak doğdu. Ama 'kılıf' kendisinin aslan sanılmasını istiyor. 'Kılıf' komisyon üyelerinin ilerlemiş yaşları, acınası yetkileri ve tanık dinleme ile ilgili kısıtlamalar üzerine yapılan şakalardan hoşlanmıyor.

(Independent, Maariv / Radikal)

HABERE YORUM KAT