1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İsrail’in İşini Kolaylaştıran İleri Karakollar
İsrail’in İşini Kolaylaştıran İleri Karakollar

İsrail’in İşini Kolaylaştıran İleri Karakollar

İran Rusya’nın, Suudi Arabistan ise Amerika’nın İslam coğrafyasındaki ileri karakolu mesabesinde iş görmeye deva ettikçe İslam coğrafyasında hiçbir şey normale dönmez, dönemez.

08 Aralık 2017 Cuma 11:47A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Ben artık zamanı geldiğine inanıyorum. Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma vakti gelmiştir.” cümlelerini kurarken Amerikan Başkanı Donald Trump’ın sadece iç politik dengelere endekslenmediği besbelli. Evet, Trump’ın başkanlık koltuğu halen tartışmalı ve tartışmalar, ithamlar, şaibelerle birlikte seyreden soruşturmalar hemen hiç eksilmiyor. İlaveten Kudüs’e yönelik bu hamlesinin meşruiyet tartışmalarını bitirmek için Amerika sisteminin merkezini oluşturan Siyonist lobiyi arkasına alma maksadıyla hızlandırılmış bir hamle olduğu da söylenebilir.

Daha birçok iç etken sıralanabilir olsa da Trump’ın “vakti zamanı geldi” vurgusundaki asıl faktörler ve de aktörler sadece işgal altındaki Kudüs ve Filistin’i değil bir bütün olarak İslam coğrafyasını acılar içerisinde yıkım ve yoksulluklara sürükleyen despotik iktidarların sağladığı iklimde aranmalıdır. (…)

Yazının devamı >>>