1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. İsrail’in Best FM’i ve Gazoz Ağacı
İsrail’in Best FM’i ve Gazoz Ağacı

İsrail’in Best FM’i ve Gazoz Ağacı

Best FM isimli radyoda Cem Arslan’ın sunduğu “Gazoz Ağacı” isimli programda akıl ve ahlak düşmanı bir tarzda Filistin düşmanlığı yapılıyor.

02 Haziran 2010 Çarşamba 23:47A+A-

KENAN ALPAY / HAKSÖZ-HABER

Cem Arslan'ın hafta içi her gün sabah saatlerinde sunduğu haber magazin formatındaki programında bu sabah konu uzun uzun Filistin-Gazze duyarlılığını karalamak üzere icra edildi. Cem Arslan, alkış ve yuhalama efektleri eşliğinde sunduğu ciddiyetsiz ve terbiyesiz programında en iğrenç söylemleriyle her zaman olduğu gibi bugün de (2 Haziran Çarşamba) dinleyicinin karşısındaydı. Sözde "Türkiye'deki bazı yoklukları, yoksullukları görüp kınayalım ve önce Türkiye'deki sorunları halledelim" endişesi ile konuşmalar sürdürülüyor. Aslen program açıkça Filistin ve Gazze duyarlılığını küçük düşürücü ifadelerle yardım organizasyonunu hedef alıyordu.

Mustafa Kemal'in arka fondan yükseltilen "Büyük Türk milleti, Türk milletinin karakteri yüksektir, Ne mutlu Türküm diyene!" vs gibi ulusalcı spotlara eşlik eden Onuncu Yıl Marşı remixi programın Ergenekoncu konseptini belli ediyor zaten. Ancak bu Ergenekoncu konsept Ulu Önder'i, TSK'yı, Kahraman Askerleri övme adı altında son birkaç gündür Siyonist İsrail'in Mavi Marmara ve diğer gemilere gerçekleştirmiş olduğu alçakça saldırıya tepki gösteren insanları alaya alıp, küçük düşürmeye,  karalamaya kadar uzanıyordu.  Cem Arslan, programın adıyla müsemma bir biçimde hakikaten gazoz ağacı mesabesinde akılsızca çirkinliklere imza atıyordu rahatça. Mesela programcı "Filistin sorununu bahane eden çember sakallı, çarşaflı, poturlu gericilerin ellerinde Filistin bayraklarıyla Taksim meydanı başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafında protestolar düzenlemesinden son derece rahatsız" oluyor. Programcı Arslan bu gerici güruhun böylesi ucuz yollarla cennete ulaşacağını zannettiklerini vurguluyor ve "tabii ki biz de Müslümanız, biz de cennete gitmek istiyoruz" diyor.

Hükümeti "One Minute oy vitamini" ile Türkiye'nin sorunlarını bırakıp halkın ilgisini Filistin'e çekmeye çalışmakla suçluyor. İç-Dış düşman konseptinden dem vuran ay-yıldızlı bayrakla dinleyicici cuşu huruça getiren Gazoz Ağacı'nın sunucusu Mavi Marmara'da öldürülen insanlar için sokaklara düşen insanları sanık sandalyesinde sorguluyor bir eda ile "Neden PKK'yı lanetlemek için sokaklara düşmüyorsunuz? Gemide ölenler Mehmetçiklerden daha mı değerli ki şehit cenazeleri seyrek geçiyor? şeklinde sorular sıralıyor. Arslan'a göre "Din tandanslı kişiler din sosu ile İsrail'e karşı çıkıyorlar. Mavi Marmara belli bir ideoloji ile yürüyor ama lafla peynir gemisi yürümez!"miş.

İsrail'e karşı yapılan gösterilerin Kılıçdaroğlu'nun gövde gösterilerini bile gölgede bırakacak yoğunlukta olduğundan bizar olan Cem Arslan spor gündeminin dahi gemi baskınının gerisinde kaldığını da endişe ile izliyormuş. Hrant Dink'in cenaze merasimine katılanları sosyetik kartvizit peşinde olan bir takım aymazlar olarak niteleyen sunucu her cümlenin sonunda "Vatan, Millet, Sakarya" nutukları atıyor.

"Neden insanların elinde Filistin bayrağı var, neden evlere, işyerlerine Filistin bayrağı asılıyor?" derdi ile ince hastalığa tutulan Gazoz ağacı sunucusu son derece basit ve çirkin bir ajitasyon programı hazırlıyor. Saçma sapan efektleri, ahlaksız ve akıldışı kıyasları, Türk ulusalcısı ve İslam düşmanı ideolojisi ile Best FM'den dinleyicilere aralıksız çamur sıçratıyor.

Bütün dünyanın konuştuğu, taraf veya düşman olarak odaklandığı Filistin konusunun ve yardım organizasyonunun etkinliğinden bahsederken kullandığı çirkin ifadelerle, düşmanca benzetmelerle bu konjonktürde ancak bir İsrail propagandisti bu kadar cüretkâr olabilirdi. Hem ciddiyetsiz ve seviyesiz hem de açıkça insan ve Müslüman olmanın gereğini yerine getirmeye çalışanlara karşı sürdürülen bu psikolojik savaşa Best FM ise zemin hazırlamaktadır. İsrail'i övemiyor ama tersinden bir taktik ile Filistin'i ve Filistin'e yönelik yardım faaliyetlerini mahkûm ediyor sunucu.

BP Clup Cart'ın sponsor olduğu "Gazoz Ağacı" İslam ve insanlık düşmanı bir formatta Ergenekoncu ulusalcılık ile Siyonist İsrail taraftarı bir işbirlikçilik arasında seyrediyor. Aklı başında, ahlaklı ve onurlu hiçbir insanın telaffuz dahi edemeyeceği rezillikler Best FM'in Gazoz Ağacı'ndan dinleyicilere zehirli meyveler olarak sunuluyor.

 

HABERE YORUM KAT