İsrail'den Türkiye'ye resmi protesto

İsrail'den Türkiye'ye resmi protesto

İşgalci Israil’in, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın gelecek hafta gerçekleşecek olan Türkiye ziyaretini resmen protesto ettiği belirtildi.

Ahmedinejad'ın İstanbul ziyareti Siyonist İsrail'i kızdırdı.

Haaretz gazetesi, İsrail Büyüküelçisi Gabby Leby'nin Ankara'ya protesto notası verdiğini, Türk Büyükelçisi Namık Tan'ın da İsrail Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını kaydetti.

Haaretz gazetesi, haberinde "İsrail, gelecek haftaki İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad'ın Türkiye'ye planlanan ziyaretini protesto etti. İsrail'in Türkiye Büyükelçisi Gabi Levy, Ankara'daki yetkililere protestoyu iletti ve Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Kudüs'e çağrıldı" diye yazdı.

İSRAİL HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMIŞ!

Habere göre, Türk büyükelçisine hükümetine iletmek üzere verilen mesajda şöyle denildi:

"İsrail, Türkiye'nin, Yahudi soykırımını alenen inkar eden bir lideri resmi bir ziyarette bulunmak üzere davet etmesinden ve böylece ona meşruluk kazandırmasından hayal kırıklığına uğramıştır."

Bu arada gazete, Iran Cumhurbaşkanı'nın 4 yıldır Türkiye'den resmi bir davet beklediğini ancak her seferinde planlanan ziyaretin ertelendiğini belirterek son aylarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İran rejimi ve ABD arasında arabulucu rolü oynamaya "teşebbüs etmesi"yle, Ankara ve Tahran arasındaki bağların geliştiğini öne sürdü.

ERDOĞAN'DAN ABD'YE "ARABULUCULUK ÖNERİSİ" İDDİASI

Erdoğan'ın İsrail ve Suriye arasındaki Türk aracılığına benzer bir modelle, Amerikalılara, İran'la Türkiye'de dolaylı müzakere yapmayı önerdiğini de iddia eden gazete, Ahmedinejad'ın planlanan ziyaretinin, M. Kemal Atatürk'e yönelik İran Cumhurbaşkanı'nın eleştirileri nedeniyle Türkiye'de de tepkilere yol açtığını belirterek Türkiye'de yaşanan öfkeyi yatıştırmak için Ankara tarafından gezinin "resmi devlet ziyareti"nden "çalışma ziyareti"ne çevrildiğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir