1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail'den Filistinli Göstericilere Gerçek Mermi: Yedi Yaralı
İsrail'den Filistinli Göstericilere Gerçek Mermi: Yedi Yaralı

İsrail'den Filistinli Göstericilere Gerçek Mermi: Yedi Yaralı

Filistinli mahkumların tahliye edilmemesi üzerine gösteri düzenleyen Filistinlilere işgal güçleri gerçek mermiyle müdahale etti, açılan ateşte yedi kişi yaralandı.

04 Nisan 2014 Cuma 16:28A+A-

Siyonist yönetim daha önce serbest bırakmayı taahhüt ettiği Filistinli mahkumları salıvermemesini protesto eden Filistinlilere, işgal güçleri müdahale etti.

Ramallah'ın batısındaki Ofer Cezaevi önünde kılınan cuma namazının ardından İsrail'in daha önce serbest bırakmayı taahhüt ettiği Filistinli mahkumların 4. grubunu salıvermemesini protesto eden yüzlerce Filistinliye, İsrail güçleri gerçek mermi ve gözyaşartıcı gazla müdahale etti. Filistinli göstericilerin de taşla karşılık verdiği olaylar sırasında 7 Filistinli vücutlarına isabet eden gerçek mermilerle yaralandı, onlarca Filistinli de atılan gazdan etkilendi.

ABD'nin arabuluculuğunda geçen yıl Temmuz ayında yeniden başlatılan barış müzakerelerini sürdürmek için İsrail, 1993 Oslo Antlaşması'ndan önce tutuklanan 104 Filistinli mahkumu serbest bırakmayı kabul etmişti. İsrail’in bu adımına karşılık Filistin tarafı da süreç sonuna kadar, BM’de gözlemci devlet olmasından sonra kazandığı hakları kullanarak, İsrail’i uluslararası mahkemelere ya da kuruluşlara götürmeme taahhüdünde bulunmuştu.

İsrail, son 9 ayda toplam 78 Filistinli mahkumu üçer aylık periyotlarla serbest bırakmıştı. Anlaşma gereği 4. grup mahkumları da 29 Mart'ta serbest bırakması gereken İsrail yönetimi, salıverme kararını ertelediğini açıklamıştı.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT