1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. İsrail’den BM'ye ve Lübnan’a Uyarı
İsrail’den BMye ve Lübnan’a Uyarı

İsrail’den BM'ye ve Lübnan’a Uyarı

İsrail, BM'den Mavi Marmara baskınıyla ilgili olarak uluslararası soruşturma açılması yönündeki çabalarını askıya almasını istedi. Lübnan'a da uyarıda bulundu.

22 Haziran 2010 Salı 11:30A+A-

İsrail "Savunma Bakanı" sıfatlı savaş suçlusu Ehud Barak, Mavi Marmara katliamıyla ilgili BM'nin soruşturma çabalarının askıya alınmasını istedi ve Lübnan'ı da uyardı. Barak, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Gazze ablukasının delinmesi için yeni girişimlerin organize edildiğini, bu nedenle baskınla ilgili soruşturmanın rafa kaldırılmasını istediklerini belirtti.

Gazze'ye yardım götürme amacıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisine düzenlenen baskında 9 kardeşimiz şehit edilmişti. BM, baskınla ilgili olarak tarafsız ve güvenilir bir soruşturma açılması çağrısında bulunmuştu.

Ehud Barak, "Yeni gemiler yola çıkma hazırlığında olduğu müddetçe, soruşturmayı belli bir süre için rafa kaldırmanın iyi olacağı yönündeki görüşümüzü dile getirdik." dedi. Barak, baskınla ilgili kendi soruşturmalarının ise devam ettiğini söyledi.

İsrail, baskınla ilgili –dalga geçercesine- kendisi soruşturma açmıştı. Ancak Türkiye ve bazı Avrupa Birliği ülkeleri bu soruşturmanın güvenilirliği konusunda duydukları kuşkuyu dile getirmişlerdi.

Bir Uyarı da Lübnan'a…

Lübnan'dan yeni bir geminin yola çıkmaya hazırlandığını söyleyen Ehud Barak, olası şiddet olaylarından Lübnan'ı sorumlu tutacakları uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum