1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail'den ABD'ye: Refah'a saldırmakta kararlıyız
İsrail'den ABD'ye: Refah'a saldırmakta kararlıyız

İsrail'den ABD'ye: Refah'a saldırmakta kararlıyız

İsrail yönetimi Gazze'nin Refah bölgesine yönelik saldırı konusunda kararlı oldukları mesajını ABD'ye iletti.

23 Mart 2024 Cumartesi 09:45A+A-

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bugün İsrail'de temaslarda bulundu.

Başta Netanyahu olmak üzere İsrailli yetkililerle görüşen Blinken'ın ana gündemi Gazze'ydi.

İsrailli yetkililer, Mısır-Gazze Şeridi sırında yer alan Refah bölgesine saldırı konusunda kararlı oldukları mesajını Blinken'a iletti.

Netanyahu sivillerin tahliyesi konusunda ABD ile çalışabileceklerini ancak Refah'a askeri bir operasyonun kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Netanyahu şu ifadeleri kullandı:

"Blinken'a Refah'a girmeden ve orada kalan taburları ortadan kaldırmadan Hamas'ı yenmenin bir yolu olmadığını söyledim. Ve bunu Amerika'nın desteğiyle yapacağımızı umduğumu ama gerekirse tek başımıza da yapabileceğimizi belirttim."

Blinken ise toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada ABD'nin İsrail'in Hamas'ı yenilgiye uğratma ve uzun vadeli güvenliğini sağlama hedefini paylaştığını ancak Refah operasyonunun "bunu yapmanın yolu olmadığını" savundu.

İsrail medyasına Netanyahu ve savaş kabinesiyle yaptığı toplantıda Blinken, İsrail'in Gazze'de savaş sonrası için bir plan yapmaması halinde "yıllarca Gazze'de sıkışıp kalacağı, uluslararası konumunun zayıflayacağı ve ulusal güvenliğinin tehlikeye gireceği" uyarısında bulundu. Blinken'ın "Bunu anlamıyorsunuz ve anladığınızda çok geç olabilir." dediği ifade edildi.

İsrail'in Refah'a saldırması halinde bölgede insani krizin derinleşmesinden endişe ediliyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum