1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail Zorbalığı Bir Kez Daha Tescillendi
İsrail Zorbalığı Bir Kez Daha Tescillendi

İsrail Zorbalığı Bir Kez Daha Tescillendi

İsrail’e giden ancak Siyonistler tarafından ülkeye sokulmayıp Almanya’ya gönderilen İsveçli milletvekili Kaplan ve sanatçı Feiler'i İbrahim Sediyani karşıladı.

09 Kasım 2010 Salı 09:29A+A-

İsrailli avukatlar aracılığıyla sivil mahkemede İsrail'e dava açmak amacıyla İsrail'e giden ancak siyonist rejim tarafından ülkeye sokulmayıp geri gönderilen İsveç Yeşiller (Miljöpartiet de Gröna) milletvekili Mehmet Kaplan ve İsveçli müzisyen sanatçı Dror Elimelech Feiler, İsrail tarafından zorla uçağa bindirilerek Almanya'ya gönderildi. Tel Aviv'den Frankfurt'a giden İsveç heyeti havaalanında Frankfurt'ta yaşayan gazeteci ve yazar İbrahim Sediyani tarafından karşılandı. 31 Mayıs günkü korkunç saldırıyı canlı olarak yaşayan üçlünün aylar sonra Frankfurt'taki buluşması duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Havaalanından 5 yıldızlı Park Inn Frankfurt Airport Oteli'ne geçen Kaplan, Feiler ve Sediyani, Gazze'deki abluka ve İsrail'in hukuktanımaz tutumu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundular ve yaşanan süreçteki son durumla ilgili olarak da bilgi verdiler. 31 Mayıs sabahı gerçekleşen İsrail saldırısında milletvekili Mehmet Kaplan ve sanatçı Dror Feiler Eleftheri Mesogios gemisinde, yazar İbrahim Sediyani ise Mavi Marmara gemisinde bulunuyordu.

 

İKİNCİ KEZ ÜLKEYE SOKMADILAR

 

İsveç milletvekili ve Yeşiller meclis grup başkanı olan 18.07.1971 Gaziantep doğumlu Mehmet Kaplan ile siyonist işgal altındaki topraklarda dünyaya gelen İsveçli bir müzisyen ve sanatçı olan 31.08.1951 Tel Aviv doğumlu Dror Elimelech Feiler, İsrail'de bulunan avukatları aracılığıyla İsrail'e sivil bir mahkemede dava açmak amacıyla Pazar günü saat 16:00 sularında Stockholm'dan Tel Aviv'e gitmiş, ancak siyonist rejim tarafından ülkeye sokulmamıştı. Mehmet Kaplan, İsveç'te dağıtılan Alternatif Nobel Ödülü'nün bu yılki sahibi Physicians for Human Right İsrail kurucusu ve başkanı Dr. Ruchama Marton ve avukat Gaby Lasky ile görüşmek için İsrail'e gitmişti. Kaplan ve Feiler İsrail tarafından gözaltına alınmışlardır. İsrailliler tarafından havaalnındaki özel bekleme salonunda tutulan, özel aramadan geçirilip kötü muameleyle karşılanan ikili, Pazartesi sabahı saat 20:00 sularında uçağa bindirilerek Almanya'nın Frankfurt kentine gönderilerek. Frankfurt Havaalanı'nda yazar İbrahim Sediyani tarafından karşılanan İsveç heyeti, bir gece kaldıkları Park Inn Frankfurt Airport Oteli'ne geçtiler. İsveçli ikili Salı sabahı Frankfurt'tan uçakla İsveç'in başkenti Stockholm'e döndü.

 

İSRAİLLİ AVUKATIYLA BİLE GÖRÜŞTÜRMEDİLER

 

Park Inn Frankfurt Airport Oteli'nde son gelişmelerle ilgili bilgi veren İsveç milletvekili Mehmet Kaplan, "Diplomat olduğum için bana 10 yıl İsrail'e giriş yasağı yoktu" diyerek başladığı konuşmasında, 31 Mayıs günkü saldırıda tutuklandıktan sonra apar topar geri gönderildiğini, diplomat pasaportuna sahip olduğu için havaalanında giriş – çıkış damgası vurulmadığını belirterek, "Pasaportumda, 31 Mayıs günü İsrail'e giriş yaptığıma dair damga yok, onların verdiği kâğıdı da imzalamamıştım. Yani o tarihte orada olduğuma dair ellerinde hiçbir resmî belge yok. Buna rağmen, benim 10 yıl boyunca İsrail'e girişimin yasak olduğunu söyleyip geri gönderdiler" ifadelerini kullandı. İsrail'de avukatı Gaby Lasky ile görüşüp 31 Mayıs'taki saldırı dolayısıyla İsrail'e İsrail'deki bir sivil mahkemede dava açmak için oraya gittiklerini belirten Kaplan, "Bizi Tel Aviv'de avukatımız Gaby Lasky ve bizden yana olan 20 kadar İsrailli aktivist karşılamıştı. Fakat onlarla görüşmemize bile müsaade etmediler. Ayrıca ülkeye sokmuş olsalardı, oradaki birkaç televizyonda canlı yayına da çıkacaktım ve İsrail'in 31 Mayıs sabahı yaptığı vahşeti ekranda tüm İsrail kamuoyuna anlatacaktım" dedi. İsrailliler tarafından ülkeye sokulmayınca Tel Aviv Havaalanı'nda Tel Aviv'deki İsveç Büyükelçiliği'ni aradığını kaydeden Kaplan, "Bana 'Sen diplomatsın, birşey olmaz. Seni engelleyemezler, buna hakları yok' dediler. Ama işte gördünüz, engellediler ve geri gönderdiler. İsrail'in hiçbir kural ve hukuk tanımadığı bir kez daha açığa çıkmış oldu" değerlendirmesinde bulundu. Daha sonra İsrail İçişleri Bakanlığı'ndan yetkililerin havaalanına geldiğini sözlerine ekleyen İsveç Yeşiller Meclis Grup Başkanı Mehmet Kaplan, sırf İsrail'de yayınlanan bir basın bildirisindeki ifadelere dayanarak kendilerini sınırdışı ettiklerini kaydetti ve böyle bir hukuksuzluğun mantığını anlamanın güç olduğunu belirtti.

 

ANNESİNİ GÖRMESİ BİLE YASAK

 

Annesi İsrailli babası İsveçli olan müzisyen ve sanatçı Dror Elimelech Feiler ise, "Mehmet Kaplan diplomat olduğu için normal bir şekilde aradılar. Fakat beni iç çamaşırlarıma kadar soyarak aradılar. Utanç duyulacak bir olay gerçekten" sözleriyle başladığı konuşmasında, kendilerinde herhangi bir saldırı aleti olmadığını İsrailliler'in de iyi bildiklerini ancak bunu sırf gururlarını rencide etmek amacıyla yaptıklarını kaydetti. Özel olarak rencide edici muameleye 31 Mayıs günkü saldırıdan sonra da maruz kaldığını özellikle hatırlatan sanatçı Feiler, "31 Mayıs baskınından sonra tüm gönüllüleri 40'ar kişilik koğuşlara koymuşlardı. Fakat benim annem Tel Aviv'de yaşayan bir Yahudî olduğu için, Yahudî bir anneden doğan bir insan olarak böyle bir eyleme katıldığım için bana ekstradan eziyet etmek amacıyla beni tek kişilik bir koğuşa koymuşlardı" açıklamasında bulundu. Hem 31 Mayıs günü hem de dün İsrail'e gittiği halde Tel Aviv'deki annesini göremeden apar topar geri gönderildiğini vurgulayan Feiler, "En büyük üzüntüm, aynı yıl içinde iki kez oraya gittiğim halde Tel Aviv'de yaşayan 87 yaşındaki annemi göremeden dönmek oldu. Kaldı ki orası benim doğum yerim. Bunun nasıl bir zulüm olduğunu anlıyorsunuz, değil mi?" diye sordu. Yaşlı annesinin de bu durum karşısında çok üzüldüğünü ancak kendisine belli etmemeye çalıştığını dile getiren sanatçı, "Fakat üzüntüsünü gelinine anlatıyor, yani eşime. Eşim de bana aktarıyor. Eşim vasıtasıyla annemin içindeki üzüntüden haberdar oluyorum" şeklinde konuştu.

 

GAZZE'YLE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

 

Yazar İbrahim Sediyani ise İsveçli diplomat Mehmet Kaplan ve sanatçı Dror Feiler'in başına gelen son olayların, İsrail'in kural ve hukuk tanımazlığını bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek, Avrupa devletlerini işgal rejimine verdikleri desteği kesmeye çağırdı. Avrupa kamuoyunu da abluka altındaki Gazze halkıyla erdemli bir dayanışma içerisinde olmaya çağıran Sediyani, Gazze coğrafyasının insanî değerlerin tümden yitirildiği yer olduğunu ancak insan onur ve haysiyetinin yeniden yükseleceği topraklar olacağını dile getirdi. Üçlünün Frankfurt'taki buluşmasını haber alan ve 31 Mayıs olayını yaşayan diğer bir isim olan İsveç Uppsala Üniversitesi Dinler Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Mattias Gardell ise toplantıya telefonla katılarak, İsveçli dostları Mehmet Kaplan ile Dror Feiler'in Mavi Marmara'daki yol arkadaşı ve Be'er Şeva'daki hapishanede aynı koğuşta kaldığı İbrahim Sediyani ile Frankfurt'ta biraraya gelmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. İsrail'in Gazze'ye insanî yardım götüren filoya 31 Mayıs sabahı Akdeniz açıklarında düzenlediği kanlı saldırıda milletvekili Mehmet Kaplan ve sanatçı Dror Feiler yük taşıyan Eleftheri Mesogios gemisinde, yazar İbrahim Sediyani ve Prof. Mattias Gardell ise yolcu taşıyan Mavi Marmara gemisinde bulunuyorlardı.

 

 

HAKSÖZ-HABER / FRANKFURT

 

 

İsrail'e giden ancak siyonist rejim tarafından ülkeye sokulmayıp geri gönderilen İsveç Yeşiller milletvekili Mehmet Kaplan ve İsveçli sanatçı Dror Elimelech Feiler, uçağa bindirilerek Almanya'ya gönderildi.

 

Tel Aviv'den Frankfurt'a giden İsveç heyeti havaalanında gazeteci ve yazar İbrahim Sediyani tarafından karşılandı. 31 Mayıs günkü korkunç saldırıyı canlı olarak yaşayan milletvekili Kaplan ile yazar Sediyani'nin aylar sonra Frankfurt'taki buluşması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

 

İsrail'de avukatı Gaby Lasky ile görüşüp 31 Mayıs'taki saldırı dolayısıyla İsrail'e İsrail'deki bir sivil mahkemede dava açmak için oraya gittiklerini belirten Kaplan, "Bizi Tel Aviv'de avukatımız Gaby Lasky ve bizden yana olan 20 kadar İsrailli aktivist karşılamıştı. Fakat onlarla görüşmemize bile müsaade etmediler. Ayrıca ülkeye sokmuş olsalardı, oradaki birkaç televizyonda canlı yayına da çıkacaktım ve İsrail'in 31 Mayıs sabahı yaptığı vahşeti ekranda tüm İsrail kamuoyuna anlatacaktım" dedi.

 

Frankfurt'ta Gazze buluşması: (Soldan sağa) İsveçli sanatçı Dror Elimelech Feiler, gazeteci ve yazar İbrahim Sediyani ve İsveç milletvekili Mehmet Kaplan

HABERE YORUM KAT

1 Yorum