1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail-Yunanistan Ortak Bakanlar Kurulu
İsrail-Yunanistan Ortak Bakanlar Kurulu

İsrail-Yunanistan Ortak Bakanlar Kurulu

İsrail ve Yunanistan ortak askeri tatbikattan sonra şimdi de ortak bakanlar kurulu modelini hayata geçirme kararı aldılar.

20 Ekim 2010 Çarşamba 11:41A+A-

İsrail ile Yunanistan arasında ortak bakanlar kurulu modelinin hayata geçirilmekte olduğu öne sürüldü. Atina'da yayımlanan To Vima gazetesi, Türkiye ile benimsenen ortak bakanlar kurulu modelinin İsrail ile ilişkilerde de geliştirilmekte olduğunu yazdı.

Haberde Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitri Druças'ın, Kudüs'e yaptığı ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Başbakan Benjamin Netenyahu, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ve Savunma Bakanı Ehud Barak ile görüştüğü, bu temaslardan ortaya çıktığı üzere iki hükümetin söz konusu karara vardıkları yorumu yapıldı.

Söz konusu modelin, Yunan-İsrail işbirliğinin turizm, enerji, savunma ve güvenlik konularında hızla ilerlemesi için en iyi yol olarak görüldüğü kaydedilen haberde, bu oluşumun Ankara ile kurulan Yüksek İşbirliği Konseyi'nden daha küçük olacağı belirtildi.

Bu arada, Yunanistan ile İsrail arasında havacılık alanında dün bir anlaşma imzalandığı, bu çerçevede iki ülke arasındaki seferlerin sayısının 21'e ulaşacağı kaydedildi. Ayrıca, 2010'da turist sayısında önemli bir artış kaydedilmesiyle birlikte İsrail'den Yunanistan'a "charter" uçuşların da serbest bırakıldığı vurgulandı.

Haberde, olağanüstü bir gelişme olmaması halinde Netanyahu'nun 22 Ekimde Atina'da yapılacak olan İklim Değişikliği Zirvesi'ne katılmasının beklenmediğini de yazdı. 

HABERE YORUM KAT