1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Yıktıkça, Yeniden Yapıyorlar!
İsrail Yıktıkça, Yeniden Yapıyorlar!

İsrail Yıktıkça, Yeniden Yapıyorlar!

İşgal altındaki Filistin'de tam bir dram yaşanıyor. Sadece Batı Yakası ve Gazze’de değil, 1948’de işgal edilen topraklarda da Filistinlilere karşı insanlık dışı muameleler yapılıyor.

19 Ekim 2010 Salı 12:51A+A-

Batı Yakası'nda devam eden Yahudi yerleşim birimleri ve Gazze'de süren abluka, Filistinlilere yönelik en çok bilinen meselelerin başında geliyor.

Ancak İsrail, 1948'de ele geçirdiği Negev Çölü'nde de hızlı bir Yahudileştirme politikası uyguluyor. İki ay içinde tam altı defa yıkılan El Arakib köyünde insani dram yaşanıyor. İsrail'in buldozerlerle yıktıktan sonra Filistinli köylülerce tekrar inşaa edilen El Arakib köyü, şimdi yedinci defa inşaa edilecek ve büyük ihtimalle yedinci defa yerle bir edilecek. Dünya ise İsrail'in bu insanlık dışı uygulaması karşısında sessizliğe bürünmüş.

İşgal altındaki Filistin topraklarında şiddet ve etnik temizlik politikasını sürdüren İsrail, Batı Yakası'nın yanısıra 1948 yılında işgal ettiği topraklarda da etnik temizlik politikasını sürdürüyor. İsrail, 1948 yılında işgal ettiği Negev Çölü'ndeki El Arakib köyünü bu yıl iki ay içinde tam 6. defa buldozerlerle yıktı. İsrail polisi ve askerleri korumasındaki zırhlı buldozerler, her yıkıldıktan sonra tekrar inşaa edilen köyü bir defa daha yerle bir etti. Yeni Akit'in yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, köyün etrafına bir kordon çeken İsrail, gazetecileri de köye sokmadı. Yıkıma karşı koyan köylüleri tutuklayan İsrail, kadın, çocuk ve yaşlı yüzlerce Filistinliyi evsiz bıraktı.

EL ARAKİBLİLER PES ETMİYOR

Uluslararası kuruluşlara ve insan hakları örgütlerine çağrıda bulunan El Arakib köyü sakinleri, yıkılan köylerinin yerine Yahudi yerleşim yerleri inşaa edileceğini belirterek, İsrail'in köyü yıkmasına rağmen tekrar inşaa edeceklerini bildirdi. 40 evin yerle bir edildiği köyde yaşayan Filistinliler vatandaşlık haklarından da faydalanamıyor. İsrail kurulmadan önce de var olan köy, İsrail devleti tarafından 'illegal' olarak nitelendiriliyor.

HER YIKIMDAN SONRA YENİDEN YEŞERİYOR

Öte yandan; Negev İslâmî Hareket Vakfı, El Arakib köyünün 6. defa yıkılmasını kınadı. Vakıf Başkanı Şeyh Ali Abu Karn, yıkımların kendilerini topraklarından uzaklaştıramayacağını belirterek İsrail'e meydan okudu.

Buldozerlerin evleri yıkabileceğini; ancak El Arakib köyünün kararlılığını ortadan kaldıramayacağını söyleyen Karn, El Akarib köyünü desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Karn, El Arakib sakinlerinin toprağa kök salmış bir ağaç gibi olduğunu her yıkılışında yeniden yeşerdiğini ifade etti.

GAZZE'DE 1.5 MİLYON MÜLTECİ YAŞIYOR

İsrail, Yahudileştirme politikaları çerçevesinde evlerini yıktığı El Arakib köylülerinin topraklarını terk ederek Gazze'ye yerleşmesini istiyor. İsrail'in 1948'den beri sürdürdüğü etnik temizlik politikası çerçevesinde yüz binlerce Filistinli topraklarından sürüldü. Bugün nüfus yoğunluğu bakımından dünyanın en kalabalık bölgesi olarak bilinen Gazze Şeridi'nde 1.5 milyon Filistinlinin büyük bir bölümü İsrail tarafından topraklarından sürülen Filistinlilerden oluşuyor.

Kaynak: Yeni Akit

HABERE YORUM KAT