1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, Yasadışı Yahudi Yerleşim Birimlerine Devam Ediyor
İsrail, Yasadışı Yahudi Yerleşim Birimlerine Devam Ediyor

İsrail, Yasadışı Yahudi Yerleşim Birimlerine Devam Ediyor

Knesset Güvenlik ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Dichter, "Yerleşim birimlerinin askıya alınması konusunun kapatılması ve Kudüs'te inşa faaliyetlerine devam edilmesi gerek"

13 Kasım 2016 Pazar 07:38A+A-

İsrail Parlamentosu (Knesset) Güvenlik ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Avi Dichter, Kudüs'te yerleşim birimi inşa faaliyetlerinin sürmesi gerektiğini belirtti.

İsrail radyosunda yer alan habere göre, Nes Ziona kentinde bir sempozyumda konuşan Likud partisi milletvekili Dichter, yerleşim birimi inşalarının durmasının zaman kaybı olduğunu söyleyerek, "Yerleşim birimlerinin askıya alınması konusunun kapatılması ve Kudüs'te inşa faaliyetlerine devam edilmesi gerek." ifadelerini kullandı.

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi İnşaat ve Planlama Komitesi Başkanı Meir Turgeman, dün yaptığı açıklamada, Donald Trump'ın ABD Başkanlığına seçilmesinin Doğu Kudüs'te yeni Yahudi yerleşim birimleri inşasının önünü açacağını ileri sürmüştü.

Kudüs Belediye Başkanı Nir Berekat'ın uluslararası baskılar nedeniyle Yahudi yerleşim birimi projelerini askıya aldığından söz edildiğini ifade eden Turgeman, "Ancak Trump'ın seçilmesiyle bu durumun değişeceğini umuyorum." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Turgeman ayrıca Doğu Kudüs'ün güneyindeki Gilo ile kuzeyindeki Givat Hematos ve Givat Shlomo yerleşim birimlerinde yapılacak binlerce yeni konut için onay vermeye hazırlandığını ifade etmişti.

ABD Başkanlığına seçilen Trump, seçim öncesi kampanlarında "İsrail'in Filistin topraklarında inşa ettiği Yahudi yerleşim birimlerinin, barış görüşmelerine engel teşkil etmediğini" söylemişti.

 

HABERE YORUM KAT