1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail ve İran'ın Adabank Savaşı!
İsrail ve İranın Adabank Savaşı!

İsrail ve İran'ın Adabank Savaşı!

TMSF'nin satışa çıkardığı Adabank'a İsrail merkezli Bank Hapoalim resmen talip oldu, İranlılar ise nabız yokluyor.

16 Eylül 2010 Perşembe 12:18A+A-

İsrail ve İran hedefinde ise şu an TMSF tarafından satışa çıkarılan Adabank var. İsrail merkezli Bank Hapoalim, halen Türkiye'de Bank Pozitif'in çoğunluk hissesini elinde bulunduruyor. Grup, Adabank'a da talip olduğunu açıkladı.

İranlıların da banka sahibi olmak için bir süredir Ankara'da nabız yokladığı iddia edildi.

Sabah'tan Okan Müderrisoğlu'nun haberine göre ABD ve İsrail'in hedefindeki İran'ın, Türkiye'deki şirketlerle ilişkilerinin de CIA ve MOSSAD ajanları tarafından an be an izlendiği ileri sürülüyor. İran'dan Türkiye'ye gelen heyetlerin özellikle mali sektörle kurduğu ilişkilerin arka planının derhal araştırıldığına dikkat çekiliyor. İran'a ait Bank Mellat'ın Türkiye'de şubeleri bulunuyor. Bank Mellat'ın müstakil banka olma isteğinin kabul edilmediği bunun üzerine İranlıların halen satış aşamasında bulunan Adabank'la ilgili saha çalışması yaptığı ileri sürülüyor.

İran'a yönelik ambargo öncesinde İranlı işadamlarının yurtdışındaki işlerinde ihtiyaçları olan teminat mektupları birçok ülke bankası tarafından kabul edilirken artık sorun yaşanıyor. Türkiye'de faaliyet gösteren bankaların önemli bölümünün yabancı sermayeli olması da İranlı firmaların teminat mektubu bulmasını, para transferini zorlaştırıyor.

HABERE YORUM KAT